Política

ETA assenyala Patxi López i el seu govern com a "objectiu prioritari"

El pròxim lehendakari, el socialista Patxi López, i el seu futur govern són assenyalats per ETA com a "objectiu prioritari", en un comunicat difós aquest diumenge pel diari Gara en motiu de l'Aberri Eguna, dia de la pàtria basca.

La banda terrorista titlla el líder del PSE de "cabdill", de "feixista" i li nega qualsevol "legitimitat democràtica". "Així com advertim de que el govern d'Ibarretxe seria el govern del frau per a qualsevol abertzale, ara volem afirmar que el de López serà el govern del feixisme i de la vulneració dels drets. En la mesura que no hi hagi un canvi d'actitud, els responsables polítics d'aquesta estructura imposada seran objectiu prioritari d'ETA", afirmen en el comunicat.

També es mostra crítica amb el PNB, ja que el considera "el màxim responsable del resorgir de l'espanyolisme" en haver admès l'estratègia repressiva estatal, amb la il·legalització de l'esquerra abertzale com a últim exponent.

En el comunicat, ETA també assegura que no renunciarà "a la lluita amb les armes mentre no es passi dels discursos als fets", tant per impulsar l'autodeterminació com per aixecar "un mur que pari la repressió".

"Mentre no es passi dels discursos als fets en els passos per aixecar un mur que detingui la repressió i els atacs dels Estats i per portar aquest poble a un escenari d'autodeterminació, que ningú li demani a ETA que renunciï a la lluita amb les armes per fer front a l'enemic".

En aquesta mateixa línia, explica que "mentre els drets nacionals d'Euskal Herria estiguin vulnerats i oprimits, mentre es desenvolupi la imposició dels Estats contra la ciutadania a través de les armes i la violència, ETA reafirma el compromís de seguir colpejant als enemics d'Euskal Herria i els seus interessos".

El comunicat, que consta de vuit punts, també afirma que "el Moviment d'Alliberament Nacional Basc està disposat a consensuar amb les forces democràtiques d'Euskal Herria un compromís i una estratègia única per al canvi polític i per a la solució democràtica al conflicte".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Eslovàquia

Robert Fico és operat per segona vegada després de l’atemptat

Barcelona
política

La policia espanyola denúncia la Comissió de la Dignitat al TSJC

barcelona
Guerra a Europa

Putin justifica que l’ofensiva a Khàrkiv és per protegir la regió fronterera

Barcelona
Guerra a Europa

Un atac ucraïnès amb drons a Crimea provoca talls de llum a Sebastòpol

barcelona
política

L’ANC vol que es “depurin responsabilitats” pel fiasco de Mas al TEDH

barcelona
suècia

La policia sueca investiga un tiroteig prop de l’ambaixada israeliana

barcelona
política

Sánchez tanca la porta a Puigdemont i aposta pel tripartit

madrid
tribunals

Puigdemont lamenta que Fiscalia del TdC el vegi “responsable de tot”

barcelona
política

Sabrià també anuncia que deixarà la política institucional

barcelona