Política

El PSE i el PP diuen que l'acord permetrà "unir la societat i acabar les polítiques sectàries"

Ja és una realitat. El PSE i el PP han segellat aquest dimecres el pacte que investirà Patxi López com a lehendakari i que permetrà a la popular Arantza Quiroga presidir el Parlament basc. És un pacte que, segons els dos partits, "obrirà una nova etapa per unir la societat" basca i acabar amb "les polítiques sectàries" que han "dividit" els ciutadans.

El secretari general del PP basc, Iñaki Oyarzábal, ha subratllat aquest dimecres que l'acord "històric" a què han arribat amb el PSE permetrà avançar cap a "un canvi per unir la societat i acabar amb els fronts i les polítiques sectàries que han tractat de dividir els ciutadans", encara que ha precisat que el seu partit seguirà realitzant la seva tasca d'oposició al Congrés dels Diputats per "dir les coses que es fan malament" en l'executiu espanyol.

Oyarzábal ha firmat, al costat de Leopoldo Barreda, per part del PP, i de Rodolfo Ares i Jesús Egiguren, per part del PSE, l'acord a què han arribat les dues formacions per a la investidura de Patxi López com a lehendakari i per dotar d'estabilitat el futur govern socialista a Euskadi.

Tot i el pacte, el secretari general dels populars bascos ha remarcat que en el Congrés dels Diputats, el PP actuarà "amb responsabilitat" en la seva tasca d'oposició per a dir als ciutadans "les coses que fa malament" l'executiu i per posar de relleu "que tenim una altra manera d'afrontar la crisi".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.