Política

Detenen un presumpte membre d'ETA que preparava un atemptat imminent

Terrorisme

Un presumpte membre d'ETA de 24 anys ha estat detingut aquesta nit a la localitat guipuscoana de Villabona acusat d'estar relacionat amb la col·locació de dues bombes-trampa contra l'Ertzaintza a la muntanya de Santa Bàrbara d'Hernani i que podria estar preparant un altre atemptat imminent.

Segons ha informat el departament basc d'Interior, l'arrestat, M.G.Z., tenia material per a la fabricació d'explosius, como dos temporitzadors marca ETA, restes de nitrometà i cordill detonant. Tots aquests components són utilitzats habitualment per la banda terrorista per preparar bombes.. La policia ha avançat la seva detenció en detectar que feia moviments que podrien preveure un possible atemptat.

L'Ertzaintza tenia vigilat a aquest presumpte membre d'ETA ja que se'l vincula amb la col·locació de dues bombes-trampa dirigides a atemptar contra l'Ertzaintza el 16 de gener passat en el repetidor d'Hernani. La cautela de l'Ertzaintza, que va optar per esperar a que hi hagués llum per inspeccionar la zona, va poder evitar que els policies resultessin ferits per les bombes col·locades en el camí d'accés al repetidor.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.