Política

La policia francesa deté un presumpte etarra

La policia francesa ha detingut a dos quarts de nou d'aquest dijous al matí a la localitat francesa de Ziburu Xabier Irastorza, 'Barojo', segons informa el web del diari 'Gara'.

El detingut, natural de Beasain (Guipúscoa) i de 50 anys, vivia actualment a la localitat francesa i se'l relacionaria suposadament amb ETA. Segons explica el rotatiu basc, la policia francesa l'hauria detingut, quan sortia de casa per anar a treballar, perquè hi havia una euroordre contra ell.

Barojo havia col·laborat en els anys 90 amb el comando Donosti de Valentín Lasarte en deixar el seu pis al grup després d'un atemptat a Arnedo l'estiu del 1995. Va fugir a França el 1996 després de la desarticulació del comando.

A aquest comando se li atribueix, entre uns altres, els assassinats del policia municipal de Sant Sebastià Alfonso Morcillo, del president del PP de Guipúscoa Gregorio Ordoñez i del dirigent socialista Fernando Múgica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.