Política

José Montilla: "És una irresponsabilitat actuar com si l'Estatut fos inconstitucional"

El president de la Generalitat desautoritza el seu vicepresident afirmant, en una entrevista en un diari de Granada, que no comparteix la idea de Carod de fer una manifestació preventiva abans de la sentència del TC

El president de la Generalitat, José Montilla, està “convençut” que l'Estatut és constitucional i que el TC avalarà aquesta constitucionalitat, i per tant no comparteix la idea d'organitzar una manifestació abans de la sentència.

Així de contundent ha estat en una entrevista que avui divendres publica el diari de Granada Ideal. Montilla, ha afegit que una manifestació prèvia seria com posar la tireta abans de la ferida, a més a més “quan alguns dels que ho proposen no van avalar el text estatutari”.

Dels plans que hi puguin haver després de la sentència, si aquesta restringeix o retalla l'Estatut, el president de la Generalitat no en vol ni sentir a parlar, “només contemplo un escenari en què l'Estatut és constitucional”. També ha afegit que especular sobre altres resolucions és “només fer-li el joc a qui desitjaria que la sentència fos negativa, per a l'Estatut i per a Catalunya, per alentar un nou conflicte polític”. És en aquest punt on ha reiterat la seva opinió sobre la constitucionalitat del text estatutari i que per tant “li sembla una irresponsabilitat actuar com si no ho fos”.

Aquestes declaracions de Montilla són interpretades pel diari granadí com una manera “de posar al seu lloc” al president en funcions de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, i afirma que aquest ha estat l'organitzador de la manifestació en defensa de l'Estatut.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.