Política

Carod diu que amb una manifestació no n'hi haurà prou si el TC retalla el text

El vicepresident del govern ha dit no sentir-se desautorizat pel seu partit després que ERC emetés ahir un comunicat traient importància a la data de la manifestació

El vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, insisteix en la conveniència d'una manifestació abans que el Tribunal Constitucional (TC) es pronunciï sobre l'Estatut, però ha advertit que no serà suficient si el tribunal retalla el text.

En declaracions a TV3 el president en funcions de la Generalitat ha argumentat que aquesta manifestació seria una mesura per dir que els catalans estan d'acord que allò que va votar el poble de Catalunya ja és "intocable".

Carod ha admès que una concentració no solucionarà res. "Sigui abans o després, els problemes possibles d'una retallada ni comencen ni acaben amb una manifestació al carrer. Amb això no n'hi ha prou", ha assenyalat.

De totes maneres, el vicepresident català ha insistit que ell no es dedica a organitzar manifestacions, però sí que ha opinat que el poble de Catalunya ha de reaccionar si creu que els seus drets poden veure's lesionats, i que govern i societat civil han d'anar tots junts pel mateix camí.

El vicepresident català ha dit no sentir-se desautorizat pel seu partit després que ERC emetés ahir un comunicat traient importància a la data de la manifestació. Ha explicat que ahir dimecres va parlar amb el president republicà, Joan Puigcercós, i es van posar d'acord "en el que era essencial". "El que és important és el respecte al dret a decidir en el futur i el respecte pel que va decidir el poble de Catalunya", ha sostingut.

No ha volgut revelar si ha parlat amb el president de la Generalitat, José Montilla, sobre aquest assumpte, tenint en compte que Carod és ara president en funcions, tot i que ha deixat clar que parla amb representants del govern cada dia. Com ja ha avançat aquesta setmana, ha apuntat que aquesta qüestió sí que es tractarà la setmana que ve en la primera reunió del Consell Executiu després de les vacances d'estiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La condemna de ser apàtrides

Istanbul

Laberint europeu

Brussel·les
política

Robles limita a 18 i amb control judicial els espiats amb Pegasus

madrid

L’oficialitat del català, encallada

Barcelona
Mercè Kirchner Baliu
Professora de relacions internacionals i afers europeus Blanquerna-URL

“La UE necessita saber cap a on vol anar”

Barcelona
SALT

El ple municipal aprova el nou contracte de neteja i recollida de residus

SALT
estat espanyol

Sánchez exigeix a Milei una rectificació pública de les seves paraules

barcelona
regne unit

La justícia britànica frena l’extradició d’Assange als EUA

barcelona
guerra a gaza

El fiscal del TPI demana ordres de detenció contra Netanyahu, Gallant i tres líders de Hamàs

barcelona