Política

Carod reclama un lloc en les llistes d'ERC a les eleccions del Parlament

"El partit sabrà on he d'anar, si és que hi he d'anar", ha afegit Carod, que assumeix que la seva etapa de "responsabilitat orgànica" a ERC ja ha passat

El vicepresident del govern i dirigent d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, està disposat a formar part de la candidatura d'ERC a les eleccions al Parlament català, que encapçalarà el seu president, Joan Puigcercós.

En una entrevista a l'agència EFE, Carod, que el passat 16 d'abril va anunciar que renunciava a ser el cap de llista d'ERC el 2010 però que volia acompanyar a Puigcercós en la primera línia de compromís polític, ha donat un pas més en explicitar el seu desig de figurar a la candidatura.

A la pregunta de si estaria disposat a anar a les llistes al Parlament i a fer campanya amb Puigcercós, l'exsecretari general d'ERC ha respost: "És evident que sí". Tot i això, Carod ha evitat dir si aspira al número dos de la llista i també ha rebutjat parlar de "tàndem", però ha comentat que vol "donar suport" a Puigcercós en aquests comicis.

"El partit sabrà on he d'anar, si és que hi he d'anar", ha afegit Carod, que assumeix que la seva etapa de "responsabilitat orgànica" a ERC ja ha passat.

Carod ha assegurat que després de liderar la llista d'ERC en diverses eleccions té el "deure" de "posar a disposició del partit tot aquest capital polític".

Per la seva banda, el secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha dit que "entén" que Carod "expressi la seva predisposició", però ha precisat que el partit "no ha obert el procés" de composició de llistes, per la qual cosa, excepte Puigcercós, la resta de membres de la candidatura no estan definits.

"No hem parlat de llistes ni pensem fer-ho fins a més endavant", ha respost Ridao, tot i que ha destacat que Carod és un "valor important" en la formació i té "un paper en la política catalana dels pròxims anys, segur".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La condemna de ser apàtrides

Istanbul

Laberint europeu

Brussel·les
política

Robles limita a 18 i amb control judicial els espiats amb Pegasus

madrid

L’oficialitat del català, encallada

Barcelona
Mercè Kirchner Baliu
Professora de relacions internacionals i afers europeus Blanquerna-URL

“La UE necessita saber cap a on vol anar”

Barcelona
SALT

El ple municipal aprova el nou contracte de neteja i recollida de residus

SALT
estat espanyol

Sánchez exigeix a Milei una rectificació pública de les seves paraules

barcelona
regne unit

La justícia britànica frena l’extradició d’Assange als EUA

barcelona
guerra a gaza

El fiscal del TPI demana l'arrest de Netanyahu, Gallant i tres líders de Hamàs

barcelona