Política

Carod, "una mica frustrat" per la "sobredimensió" que s'ha donat a la seva idea de manifestar-se abans de conèixer la sentència del TC

El vicepresident del govern ha subratllat que ell no va defensar celebrar aquesta manifestació exclusivament l'11 de setembre, si no que, a preguntes d'un periodista, va convenir que aquesta data podia ser més "adequada" per a un acte d'aquest tipus que altres

El vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, considera "una mica frustrant" la "sobredimensió" que s'ha donat a la seva idea de manifestar-se abans de conèixer la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut.

En declaracions, Carod ha apuntat amb ironia: "He de confessar que quedo meravellat de la capacitat de fabulació i d'imaginació que es produeix en els nostres dies".

Carod-Rovira, que va plantejar aquesta manifestació prèvia dilluns, mentre exercia com a president en funcions, ha subratllat que ell no va defensar celebrar aquesta manifestació exclusivament l'11 de setembre, si no que, a preguntes d'un periodista, va convenir que aquesta data podia ser més "adequada" per a un acte d'aquest tipus que altres.

"Jo no em dedico a organitzar manifestacions ni a proposar-les", ha deixat clar el vicepresident, la idea de manifestar-se del qual abans de conèixer la sentència va ser desautoritzada ahir divendres pel president català, José Montilla.

Carod ha opinat que els seus comentaris s'han situat al centre de la polèmica a causa de la "certa escassetat de notícies" que hi ha a l'agost, i ha lamentat que es sobredimensionin "notícies molt forçades que en condicions normals o no serien notícia o ho serien amb una intensitat molt menor".

"A vegades treballar sobre rumorologia és banalitzar una mica la informació", ha dit Carod, que ha lamentat que alguns mitjans especulin des de fa dos anys sobre el contingut de la sentència de l'Alt Tribunal i sobre quan es donarà a conèixer.

El vicepresident ha precisat que ell no va obrir el debat, sinó que es va trobar amb el "festival de la manifestació" a la seva tornada de vacances, i ha donat per fet que el Consell de govern abordarà aquesta qüestió dimarts, en la seva primera reunió després de les vacances d'estiu.

Davant de les crítiques llançades des del govern de pretendre pressionar a l'Alt Tribunal, Carod ha optat per la ironia: "Dir que una manifestació és una pressió és com descobrir el Mediterrani. Quan la gent es manifesta no surt a estirar les cames".

No obstant això, ha recordat que "les pressions s'exerceixen de moltes maneres", i ha conclòs que la veritable pressió és que els components del Tribunal Constitucional siguin "de la mateixa corda ideològica" que partits que plantegen un recurs contra aquesta llei orgànica.

Carod-Rovira també ha apel·lat als partits catalans a recuperar l'esperit de consens que va permetre pactar el projecte d'Estatut que el Parlament va aprovar el 30 de setembre de 2005.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Netanyahu parlarà davant el Congrés dels EUA el pròxim 24 de juliol

barcelona
Montse Capdevila
Alcaldessa d’Argentona (TXA)

“La gent ha de saber per què gasta més aigua del permès”

Argentona
Eleccions Europees

L’extrema dreta es dispara en els Països Baixos, segons els sondejos

Barcelona
Estat Espanyol

El jutge defensa que pot citar Begoña Gómez enmig del període electoral

Barcelona
la crònica

Una fundació que encén els ànims

política

ERC defensarà comptabilitzar els vots dels exiliats al Parlament

barcelona
estats units

Un jutge ordena a Steve Bannon, exassessor de Trump, ingressar a presó el juliol

barcelona
alemanya

Scohlz defensa les deportacions a l’Afganistan i Síria després de l’atac a Mannheim

barcelona
Guerra a Europa

Biden i Macron prometen mantenir el suport a Ucraïna

Barcelona