Política

Rajoy i Blanco defensen el TC i prometen "acatar" la sentència de l'Estatut

El ministre i vicesecretari general del PSOE demana a ERC que faci "examen de consciència" perquè ara defensa una text contra el qual va votar. Ridao li demana que "s'estalviï les provocacions"

Duel a tres bandes amb el TC i l'Estatut pel mig. Mariano Rajoy, José Blanco i Joan Ridao han intercanviat atacs aquest dissabte i han fet pujar un grau més la tensió prèvia a la sentència.

El president del PP i el ministre de Foment i vicesecretari general del PSOE han exhibit, però, dos punts en comú: tots dos anuncien que "acataran" la resolució del tribunal i tots dos critiquen la "pressió" a què, segons el seu punt de vista, Esquerra està sotmetent el tribunal. "Una democràcia té les seves regles i no respectar-les o intentar pressionar qui ha de prendre decisions de manera independent no em sembla el més propi d'un sistema democràtic. Jo acataré la sentència dels tribunals, m'agradaria que es produís aviat i que tothom actués en conseqüència", ha reblat el president del partit que va presentar el primer recurs contra l'Estatut.

Paral·lelament, en una entrevista a Europa Press, Blanco ha assegurat que considera que l'Estatut és "bo" i que és "constitucional" i que tot el PSOE pensa el mateix, raó per la qual van votar-hi a favor. Tanmateix, entén que "això no té perquè ser el que dictamini el tribunal", i ha promès que el govern de José Luis Rodríguez Zapatero "acatarà la sentència que dicti el TC i la respectarà com fa sempre" amb les decisions judicials.

Per arrodonir l'entrevista, salta al coll d'ERC. "La millor defensa que podrien haver fet de l'Estatut hauria estat donar-hi suport [a la versió final aprovada a les Corts] i haver-lo ratificat. Per tant, els dirigents d'Esquerra que ara proposen mobilitzacions contra el TC "haurien de fer examen de consciència" i "haurien d'admetre que potser es van equivocar quan no van donar suport" al text.

Ridao respon
El secretari general d'ERC ha respost immediatament a Blanco, també en declaracions a l'agència Europa Press. Li ha demanat que "s'estalviï provocacions" adreçades al partit dels republicans i "a tota la gent inquieta pel futur de l'Estatut, que ERC no va votar però que va rebre el suport del 74% del poble català". "Nosaltres sortirem al carrer contra la falta de respecte que poden evidenciar el TC i altres institucions espanyoles per la voluntat manifestada pel poble català a les urnes", ha matisat Ridao.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

L’ANC vol que es “depurin responsabilitats” pel fiasco de Mas al TEDH

barcelona
suècia

La policia sueca investiga un tiroteig prop de l’ambaixada israeliana

barcelona
política

Sánchez tanca la porta a Puigdemont i aposta pel tripartit

madrid
tribunals

Puigdemont lamenta que Fiscalia del TdC el vegi “responsable de tot”

barcelona
política

Sabrià també anuncia que deixarà la política institucional

barcelona
oceania

Algunes zones de Nova Caledònia escapen al "control" francès

barcelona
Pere Rodríguez
Alcalde de Montmeló (PSC)

“És prioritari generar oportunitats d’habitatge”

Montmeló
Núria Badosa
Cap de l'oposició ( Junts) a Bescanó

“La tasca de governar hauria de ser més cooperativa”

Bescanó
Guerra a Gaza

L’Estat espanyol nega el permís per atracar a un vaixell amb armes per Israel

Barcelona