Política

Carod diu que li sembla "molt bé" que Montilla titlli "d'irresponsabilitat" actuar com si l'Estatut no fos constitucional

El vicepresident considera que l'article del Financial Times s'ha de llegir en clau interna de la Gran Bretanya, especialment per la situació que es viu a Escòcia

El vicepresident de la Generalitat i president en funcions de l'Executiu, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha evitat aquest divendres entrar en conflicte amb el president de la Generalitat, José Montilla, i ha insistit que l'Estatut és constitucional.

Després d'una visita a l'empresa Circutor, a Viladecavalls (Vallès Occidental), Carod ha destacat que "li sembla molt bé" l'entrevista que se li ha fet a Montilla a l'Ideal de Granada i ha reiterat que "una llei aprovada pel Congrés, el Senat i el poble de Catalunya no pot ser una altra cosa que constitucional".

Carod ha destacat que les paraules de Montilla, en les quals titllava com "una irresponsabilitat" actuar com si l'Estatut no fos constitucional, li semblen "molt bé". A més, ha qualificat de "lògic" que hi hagi a Catalunya "qui vulgui deixar clar que es defensa la viabilitat legal d'allò que va aprovar el poble català".

A l'entrevista al diari granadí, Montilla rebutja la proposta que va fer Carod sobre la convocatòria d'una manifestació abans de conèixer la sentència del Tribunal Constitucional (TC). El president avisa que "no s'ha de posar la bena abans que la ferida" i qualifica com una "irresponsabilitat" actuar com si l'Estatut no fos constitucional. En aquest sentit, Montilla creu fermament que el text estatutari compleix la Constitució i ha puntualitzat que "especular sobre escenaris d'altres tipus és fer el joc als que volen una sentència negativa per Catalunya per atiar un nou conflicte polític".

L'article del Financial Times, en clau escocesa
El vicepresident ha volgut opinar avui sobre l'article al Financial Times, en el qual, entre d'altres coses, s'assegura que la la crisi econòmica "ha ajudat a posar al descobert els alts costos de la descentralització espanyola". Segons Carod, el reportatge s'ha de llegir en clau interna de la Gran Bretanya, especialment per la situació que es viu a Escòcia i els seus moviments independents.

Carod ha criticat que "si els autors del text s'haguessin volgut informar de què passa a Catalunya haurien contactat amb la delegació de la Generalitat a Londres o amb el Govern".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.