Política

ERC defensa el silenci de Montilla respecte de la sentència del TC

Puigcercós evita carregar contra Carod, però el compara amb José Blanco, desmentit per l’executiu espanyol

ERC considera “lògic” que els membres del govern català “mantinguin una actitud de prudència i defensin que cal esperar a fer valoracions” fins que es faci pública la sentència del TC. Així ho ha defensat el president dels republicans, Joan Puigcercós, des de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), en ser preguntat per les declaracions del president Montilla en un diari de Granada sobre la inconveniència de manifestar-se abans de conèixer-ne el contingut.

Amb tot, el líder d’ERC, que en tot moment ha defugit la confrontació amb el soci majoritari del govern, ha reclamat a Montilla que “pressioni” els ministeris que “estan posant pals a les rodes al desplegament d’algunes parts de l’Estatut”, i s’ha mostrat confiat que “quan arribi el moment, el president estarà a l’altura de les circumstàncies”.

Preguntat sobre si el vicepresident s’ha equivocat cridant a una manifestació preventiva, Puigcercós ha estat taxatiu: “No, i posaré un exemple. El senyor José Blanco, ministre de Foment, es va despenjar abans-d’ahir anunciant una pujada d’impostos, i l’endemà la resta del govern espanyol van dir que ja es veurà, perquè el senyor Blanco no és qui gestiona els impostos, tothom sap que és la ministra d’Economia. Com Blanco, el senyor Carod-Rovira també va emetre una opinió política personal, com a membre d’ERC”, ha aclarit Puigercós.

En qualsevol cas, el president d’ERC ha remarcat que fins que no hi hagi una sentència en ferm, “des d’ERC entenem que l’Estatut és constitucional”, si bé la seva formació “no fa una defensa abrandada de l’Estatut, sinó de la decisió que va prendre el poble de Catalunya que el va votar en referèndum”. En aquest sentit, el líder republicà ha insistit en la necessitat que el president de la Generalitat convoqui una cimera de líders polítics unitària en el supòsit que la sentència del TC no respecti la voluntat dels ciutadans.

Montilla no es referia a Carod
Respecte a les declaracions de José Montilla en què acusa d’irresponsables aquells qui han presentat el recurs contra l’Estatut, Puigcercós ha assegurat que “es refereix al PP de forma taxativa, i no pas a ERC”. Finalment, sobre la possibilitat que es convoqui una manifestació preventiva com proposa Carod-Rovira, Joan Puigcercós ha defugit desautoritzar directament el vicepresident, però ha reclamat que “no en fem un problema d’això. Si la majoria diu que s’ha de fer després, nosaltres la farem després”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALT

El ple municipal aprova el nou contracte de neteja i recollida de residus

SALT
estat espanyol

Sánchez exigeix a Milei una rectificació pública de les seves paraules

barcelona
regne unit

La justícia britànica frena l’extradició d’Assange als EUA

barcelona
guerra a gaza

El fiscal del TPI demana ordres de detenció contra Netanyahu, Gallant i tres líders de Hamàs

barcelona
política

Ajornen la declaració pel Tsunami a Barcelona a Rovira, Soler i Alay

barcelona

Absolt l'acusat de calumniar l’expresident del Consell Comarcal de la Garrotxa

sant jaume de llierca
estat espanyol

Espanya amenaça de trencar relacions amb l’Argentina

barcelona
àfrica

Intent de cop d’estat a la República Democràtica del Congo

Iran

Confirmen la mort del president iranià en l'accident d'helicòpter

barcelona