Política

ERC tria la manifestació postsentència

Anuncia que "com a partit" se sumarà a les protestes contra la resolució "un cop es conegui i en el cas que sigui desvaforable". El partit intenta posar ordre en el rosari de declaracions de diversos càrrecs en els últims dies. Malgrat l'elecció clara, evita desacreditar l'opció Carod de l'Onze de Setembre

ERC intenta posar ordre en el garbuix de declaracions que han anat fent els seus líders de diversos sectors respecte de la manifestació de reacció a la sentència del TC sobre l'Estatut. Tot i que el president del partit, Joan Puigcercós, ja va provar ahir d'acabar amb la sensació de desgavell i va alinear-se amb la manifestació preventiva proposada per Carod-Rovira, no va posar-se del tot a favor de la data de l'Onze de Setembre que proposa el vicepresident del govern català.

Mentrestant, les manifestacions individuals segueixen –aquest dimecres el secretari d'Indústria, Antoni Soy, s'ha posat a favor de Carod, tot i que ha dit que anirà a qualsevol acte que es faci, abans o després de la sentència– i el partit ha decidit unificar criteris amb un comunicat oficial. En aquest  text, s'anuncia que se situa amb els partidaris de fer la manifestació un cop es conegui la sentència, tot i que la de l'Onze de Setembre també pugui servir per reivindicar la validesa de l'Estatut aprovat pel poble català.

"Esquerra és partidària de promoure iniciatives per fer entendre a la societat i institucions espanyoles de la transcendència jurídica, política i social d’una hipotètica sentència desfavorable del Tribunal Constitucional al recurs presentat contra l’Estatut", diu en el primer paràgraf del text, aproximant-se als arguments de Carod.

Tanmateix, després fa la tria: "Com a partit, Esquerra se suma a les iniciatives promogudes per diferents entitats de la societat civil catalana en resposta a la sentència del TC, un cop es conegui i en el cas que sigui desfavorable", anuncia amb claredat.

I seguidament intenta matisar el que pot semblar un argument contrari a Carod: "Això no ha de treure el fet que Esquerra creu que la manifestació, que com cada any, convoca la tarda del 11 de setembre, Diada de Catalunya, ha de servir també per reivindicar la sobirania del poble català expressada en referèndum d’aprovació de l’Estatut." Per aquesta raó, el partit de Puigcercós ja anuncia que anirà a la manifestació de l'Onze de Setembre amb el lema “Estem construint un Estat propi”, una pancarta que vol compartir amb entitats que defensin "el dret democràtic a decidir".

Al capdavall, per ERC, assegura el text, la data de la manifestació és menys importants que les conseqüències que pugui tenir, "especialment entre les forces polítiques que van avalar l’Estatut i que sempre s’han posicionat a favor de la via estatutària".

Per explicar la seva defensa de l'Estatut, contra el qual van votar perquè el consideren insuficient, el partit argumenta que "defensa i defensarà sempre la sobirania del poble de Catalunya que ha avalat l’actual Estatut en referèndum".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La condemna de ser apàtrides

Istanbul

Laberint europeu

Brussel·les
política

Robles limita a 18 i amb control judicial els espiats amb Pegasus

madrid

L’oficialitat del català, encallada

Barcelona
Mercè Kirchner Baliu
Professora de relacions internacionals i afers europeus Blanquerna-URL

“La UE necessita saber cap a on vol anar”

Barcelona
SALT

El ple municipal aprova el nou contracte de neteja i recollida de residus

SALT
estat espanyol

Sánchez exigeix a Milei una rectificació pública de les seves paraules

barcelona
regne unit

La justícia britànica frena l’extradició d’Assange als EUA

barcelona
guerra a gaza

El fiscal del TPI demana ordres de detenció contra Netanyahu, Gallant i tres líders de Hamàs

barcelona