Política

Soy s'apunta a la manifestació preventiva però creu que govern i Parlament no ho han de fer

El secretari d’Indústria creu que la divisió per la manifestació “no té per què afectar la governabilitat i la cohesió del govern”

La manifestació contra el TC continua portant cua. Un altre membre del govern, en aquest cas el secretari d’Indústria, el republicà Antoni Soy, s’ha posicionat a favor d’un acte massiu abans que es conegui la decisió de l’alt tribunal.

“La societat civil i els partits polítics s’han de manifestar, tant al carrer com fent pronunciaments públics abans i després de conèixer la sentència. Forma part del joc polític fer saber què pensa una societat sobre una qüestió”, ha assegurat Soy en una intervenció a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE). El secretari d’Indústria veu necessària la manifestació i els posicionament dels partits abans de la sentència perquè “potser després ja no hi haurà res a fer”. “És important que l’Estat espanyol i el TC coneguin què pensa la societat civil i els partits en tot moment”.

En canvi, el raonament no és aplicable a l’esfera institucional. Segons Antoni Soy, “el govern i el Parlament, com a institucions representatives del país, han d’esperar la sentència del TC per emetre una valoració”.

Ara bé, tot i ser membre del govern, el republicà ha admès que si es fa una manifestació prèvia a la sentència “és molt probable que hi assisteixi". "No hi tinc res en contra, però en el moment en què es plantegi la data serà quan prendré la decisió”, ha matisat.

Respecte de la divisió de posicions a l’executiu català, Soy creu que la diferència de criteri “no té per què afectar la governabilitat i la cohesió del govern”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.