Economia

Els operadors creen la patronal de la telefonia

L'objectiu de la nova entitat és fomentar i generalitzar els nous serveis i xarxes del sector de les tecnologies

Els quatre principals operadors de telecomunicacions de l'Estat van crear ahir Redtel, concebuda com l'associació espanyola d'operadors. Aquest organisme, que formen Telefónica, Vodafone, Orange i Ono, ha estat constituït amb l'objectiu de fomentar i generalitzar els nous serveis i xarxes del sector de les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC).

Les quatre empreses van informar ahir mitjançant un comunicat que l'aparició de Redtel serà "plenament positiva" per al sector i que contribuirà "a accelerar la incorporació dels beneficis derivats de les TIC a l'economia espanyola, especialment importants des de la liberalització de les telecomunicacions".

El president de Redtel, l'enginyer industrial Miguel Canalejo, va afirmar que "el projecte neix amb la intenció de col·locar Espanya al capdavant de la societat de la informació". A més, Canalejo va assegurar que l'associació apareix "en un moment en el qual augmenten les necessitats d'inversió i en el qual la societat espanyola demanda serveis que requereixen una infraestructura tecnològica de més complexitat".

32.000 milions de negoci

Telefónica, Vodafone, Orange i Ono sumen una xifra de negoci de 32.000 milions d'euros, inverteixen més de 5.000 milions d'euros anuals i aporten 46.000 llocs de treball directes. A més, donen servei a més de 46 milions de clients de telefonia mòbil, 17 de telefonia fixa, prop de 5 milions de clients de banda ampla i 1,4 de televisió de pagament.

Telefónica és, de les quatre empreses, la que té més presència a l'Estat, on tenia el monopoli fins a la liberalització del sector.

La britànica Vodafone, per la seva banda, concentra la gran majoria del seu negoci en la telefonia mòbil, sector del qual és líder mundial, i té prop de 200 milions de clients a tot el món i 14 a Espanya.

Orange, que pertany al grup France Telecom, té a l'Estat 11 milions de clients de telefonia mòbil i 681.000 d'ADSL. Al món, el grup dóna serveis a més de 160 milions de clients.

Ono ofereix serveis integrats de telefonia, televisió i banda ampla a més de 3,5 milions de clients.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.