Economia

El preu de l'ADSL a l'Estat quadruplica al de Suècia

Un informe de l'OCDE posa de manifest els elevats preus que es paguen per l'accés a Internet al mercat espanyol

Un informe de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) amb dades dels trenta països que la formen ha posat en relleu els elevats preus de l'accés a Internet al mercat espanyol. Els preus són altíssims, i encara més fent un cop d'ull als països del nostre entorn.

Mentre que a l'Estat la connexió més econòmica és de 32,75 euros al mes, a Suècia només en paguen una quarta part: prop de 8 euros. A França, per exemple, la connexió més cara és fins i tot més econòmica que la més barata que es pot trobar aquí. A Itàlia se situa en els 13 euros.

Dins els països de l'OCDE, la subscripció mensual més cara per a la banda ampla la trobem a Mèxic, i Espanya és molt més a prop d'aquest país que no pas de Suècia, el país amb els preus més barats.

L'OCDE és una organització de cooperació internacional composada per 30 Estats, l'objectiu de la qual és coordinar les seves polítiques econòmiques i socials. Va ser fundada el 1961 i la seva seu central és a París.

Multa europea
Cal recordar que el 4 de juliol passat, la Comissió Europea va imposar una multa de 151,8 milions d'euros a Telefónica per abús de posició dominant en el mercat de la banda ampla entre els anys 2001 i 2006. L'executiu comunitari està convençut que l'operadora que presideix César Alierta cobrava als seus rivals preus excessius pel lloguer de la seva infraestructura de xarxa i els deixava un marge de beneficis insuficient per competir.

Com a conseqüència d'això, i sempre segons la Comissió Europea, els consumidors de l'Estat espanyol paguen per l'accés a la banda ampla un 20% més que la mitjana de la UE-15, mentre que el seu índex de penetració és un 20% inferior i el seu creixement un 30% més baix.

Segons les dades de Comissió del Mercat de Telecomunicacions, a l'Estat hi ha 5,8 milions de connexions d'ADSL. Només durant el mes de maig, es van donar d'alta 86.498 noves línies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.