Economia

El canvi de companyia de telèfon fix es dispara un 53%

Telefonia

L'enduriment de la competència en telefonia fixa a Espanya, amb l'entrada decidida d'operadors alternatius amb ofertes atractives de veu i banda ampla, ja es deixa sentir en el repartiment del mercat.
Segons la nota mensual referida al febrer publicada ahir per la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT), la portabilitat, és a dir, el canvi d'operador, s'ha disparat des de principis d'any en el servei de telefonia fixa.

Concretament, la portabilitat de línies fixes va implicar 104.833 línies, una xifra mensual rècord que suposa un creixement interanual del 53,6%.

Per sobre de la mitjana
La tendència ja s'insinuava des del gener, mes en què hi va haver 80.665 portabilitats en aquesta modalitat, una dada molt més alta que la mitjana dels últims 12 mesos, situada al voltant dels 63.000 números.

En aquesta mateixa tendència, la banda ampla continua sumant altes -110.652 al febrer-, fins a un parc total de 8,2 milions, amb un creixement interanual de gairebé un 19%.

Concretament, les altes d'ADSL, que van créixer un 20,4% respecte al febrer del 2006, ja són 6,5 milions. Segons les dades de la CMT, l'accés mitjançant l'anomenat bucle desagregat guanya pes respecte a l'accés indirecte, que retrocedeix. En el primer cas, la banda ampla està directament connectat als aparells del proveïdor i permet oferir més velocitat a un preu més barat. En l'accés indirecte, en canvi, l'ADSL es connecta als aparells de Telefónica, que interconnecta amb la xarxa del proveïdor alternatiu. Això, segons la CMT, mostra l'aposta de les companyies alternatives per ser presents a les centrals de Telefónica per oferir serveis diferencials.

Així, operadors emergents com Ono, Jazztel, Vodafone i Orange ofereixen preus que oscil·len al voltant dels 20 euros mensuals, en funció de la capacitat i la velocitat, per al pack de veu i internet de banda ampla. Aquest cost és, de moment, substancialment inferior al de l'oferta de Telefónica, que supera de llarg els 30 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Calella fraccionarà en dos anys la pujada del 80% de la taxa de les terrasses

Calella

Sony obrirà a Barcelona un centre de desenvolupament d’IA

Barcelona

Lloret i Palafrugell, entre les ciutats catalanes amb les pensions més baixes

LLORET DE MAR / PALAFRUGELL
economia

La CNMV admet a tràmit l’opa del BBVA al Banc Sabadell

barcelona
ECONOMIA

Diputació i Cecot renoven el programa per garantir el relleu d’empreses en actiu

Terrassa

L’operador Jet2holidays creix un 20% a l’aeroport de Girona

vilobí d’onyar
Economia

Collboni diu que “s’activaran totes les palanques” per evitar els efectes de la massificació turística

Barcelona
Economia

El Port de Barcelona busca aliances amb el Quebec

Barcelona
turisme

Cardona s’incorpora a la ruta de productors de sal europeus

CARDONA