Economia

La UE exigeix abaratir els SMS enviats entre països europeus

Telefonia

Nou pas endavant en la croada per abaratir les telecomunicacions entre els països de la UE. La comissària europea per a la Societat de la Informació, Viviane Reding, ha exigit a les operadores una reducció del preu dels SMS o missatges de text per a la telefonia mòbil enviats entre països europeus.
"Enviar un missatge de text des d'un altre país de la UE no pot ser molt més car que fer-ho des de casa; els usuaris han de sentir-se igual de tranquils enviant un SMS des de les platges espanyoles o des de les muntanyes austríaques", diu Reding en el marc del Mobile World Congress, que té lloc fins dijous que ve a Barcelona. Aquest abaratiment també afectarà l'accés a internet mòbil des de l'estranger. Tanmateix, els representants dels operadors ja han advertit que la mesura no es pot aplicar i que és el mercat el que ho ha de regular.

Enviar un missatge de text a un telèfon mòbil a Espanya té actualment un preu estàndard de 0,15 euros. El cost, però, es dispara fins als 0,6 euros quan el missatge es fa arribar a altres països de la UE.

La comissària ha explicat que el cost de l'enviament de dades a l'estranger ha de ser molt semblant al que les operadores cobren en el mercat domèstic, a més d'un petit recàrrec corresponent al cost de fer servir la xarxa d'un operador dels països veïns. És a dir, Reding creu fora de lloc que el cost d'un SMS es multipliqui per quatre quan s'envia des d'un país de la UE que no és el propi de l'usuari del mòbil.

La comissària ha donat de termini fins a l'1 de juliol perquè les operadores de la UE posin en marxa aquestes noves tarifes, que abans hauran de posar-les en coneixement de la Comissió Europea per a la seva aprovació. "No estarem satisfets si només un grup d'operadores redueix els preus, ja que ho ha de fer tota la indústria", ha afirmat Reding amenaçant amb una regulació de tarifes si les mateixes operadores no les rebaixen.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Calella fraccionarà en dos anys la pujada del 80% de la taxa de les terrasses

Calella

Sony obrirà a Barcelona un centre de desenvolupament d’IA

Barcelona

Lloret i Palafrugell, entre les ciutats catalanes amb les pensions més baixes

LLORET DE MAR / PALAFRUGELL
economia

La CNMV admet a tràmit l’opa del BBVA al Banc Sabadell

barcelona
ECONOMIA

Diputació i Cecot renoven el programa per garantir el relleu d’empreses en actiu

Terrassa

L’operador Jet2holidays creix un 20% a l’aeroport de Girona

vilobí d’onyar
Economia

Collboni diu que “s’activaran totes les palanques” per evitar els efectes de la massificació turística

Barcelona
Economia

El Port de Barcelona busca aliances amb el Quebec

Barcelona
turisme

Cardona s’incorpora a la ruta de productors de sal europeus

CARDONA