Economia

Competència expedienta Movistar, Vodafone i Orange per pactar les tarifes

Telefonia mòbil

La Comissió Nacional de la Competència (CNC) ha obert avui un expedient sancionador contra les operadores Movistar, Vodafone i Orange per pactar suposadament les seves tarifes, cosa que els podria suposar multes milionàries per aquestes tres companyies de fins el 10% de la seva facturació anual.

La CNC estudia la presumpta infracció de les normes de defensa de la competència davant l'augment de tarifes que va tenir lloc el passat 1 de març.

La pujada dels preus coordinada es va produir coincidint amb l'entrada en vigor de la llei de millora de protecció dels drets dels consumidors i usuaris, que prohibia arrodonir els preus i imposava la tarifació per segons.
L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha informat que aquest expedient és fruit de la denúncia que va presentar el mes de febrer.

Ingressos
L'OCU ha estimat en 1.208 milions d'€ els ingressos obtinguts de manera abusiva per part de les operadores, segons dades de la Comissió del Mercat de Telecomunicacions per l'any 2005.

En concret, 628,6 milions d'€ per a Movistar, 362,4 per a Vodafone i 217,4 per a Orange (abans, Amena).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.