Societat

Forta rèplica a Xile

La zona centre i sud del país registra un nou moviment de terres de 6,2 graus a l'escala Richter. Els serveis d'emergències temen que més de 100 persones han quedat sepultades sota les runes d'un mateix edifici

Un sisme de 6,2 graus a l'escala Richter ha sacsejat de nou aquest diumenge la zona central i sud de Xile, devastada ahir per un terratrèmol que ha causat més de 300 morts i danys encara no quantificats.

El nou moviment de terres s'ha fet sentir a les 08:28 hora local i ha abastat des de la regió de Valparaiso, a 100 quilòmetres al nord-oest de Santiago, fins a Concepción, a 500 quilòmetres al sud de la capital.

Carmen Fernández, directora de la Oficina Nacional d'Emergència, ha explicat que els primers informes indiquen que, en realitat, s'han produït tres tremolors consecutius, i que de moment es desconeix si el tremolor ha causat nous danys.

No obstant això, els serveis d'emergència intueixen que hi ha més de cent persones sepultades sota la runa d'un edifici de 14 plantes que ja va quedar molt malmès ahir i que aquest diumenge s'ha acabat d'ensorrar.

Fernández ha avançat que un equip de 40 bombers especialitzats en rescats, que ja van treballar fa algunes setmanes a Haití, han estat enviats a la zona per a procedir a la recerca.

Noves tecnologies en situacions límit
Per la seva part, el gegant d'internet Google ha posat a disposició dels internautes una eina per buscar persones. L'objectiu: aconseguir notícies dels familiars o amics després del sisme.

Disponible en espanyol i anglès, el buscador permet tant demanar com oferir informació sobre una persona.

A les nou del vespre el buscador ja tenia 3.200 registres. Google va oferir un servei semblant després del terratrèmol d'Haití i, en aquella ocasió, va recollir prop de 59.000 expedients de persones.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.