Societat

Xile evacua d'urgència l'Illa de Pasqua pel risc de tsunami

Una onada gegant impacta contra les illes Juan Fernández, a l'oceà Pacífic

Xile evacua d'urgència la població de l'Illa de Pasqua pel risc que un tsunami provocat pel terratrèmol de 8,8 graus que ha afectat aquest matí el país hi impacti en les properes hores. Així ho ha confirmat la presidenta xilena, Michelle Bachelet.

Unes 3.000 persones viuen a l'illa, que és Parc Nacional i Patrimoni de la Humanitat, i un dels grans atractius turístics de la polinèsia xilena. Les autoritats nord-americanes també adverteixen dels riscos que pateix Hawai.

El centre d'alertes per tsunamis de Hawai diu en el seu butlletí que s'han de prendre "mesures urgents" i que "tota la costa està en risc". Les onades podrien arribar als quatre metres d'alçada, segons el centre d'alerta nord-americà.

Una onada de grans proporcions provocada pel sisme d'aquest dissabte ha impactat contra les illes xilenes Juan Fernández, a l'oceà Pacífic, segons ha confirmat Michelle Bachelet. De moment es desconeix si el tsunami ha provocat víctimes mortals, tot i que algunes ràdios locals asseguren que hi ha danys "greus".

La presidenta ha demanat als ciutadans de les poblacions de la costa de Xile que es traslladin a les zones altes del país si hi ha més rèpliques del sisme. Perú, Equador, Colòmbia, Panamà i Costa Rica estan en alerta pel tsunami, així com també Hawaii, Austràlia, Nova Zelanda i les illes del pacífic. Les autoritats d'Austràlia han advertit que el tsunami pot ser perillós.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.