Societat

L'ensorrament d'un mur permet la fugida de 209 presos d'una presó xilena

Després del terratrèmol s'ha registrat un motí i un enfrontament violent entre els presos i els funcionaris que vigilaven les instal·lacions

L'ensorrament d'un mur de la presó de Chillán, al sud de Santiago de Xile, a causa del fort sisme que ha sacsejat aquest matí la regió ha permès la fugida de 209 interns de la presó.

Després del moviment s'ha registrat un motí i un enfrontament violent entre els presos i els funcionaris de la gendarmeria xilena que vigilaven les instal·lacions, segons ha informat el diari La Tercera a la seva edició digital.

Els agents han aconseguit retenir 60 presos, però 209 més han aconseguit fugir aprofitant la confusió. A més, quatre interns haurien mort, segons les primeres informacions, sense que es conegui de moment la causa d'aquests morts.

El director nacional de gendarmeria, Alejandro Jímenez, ha explicat que "ha caigut el mur (...) especialment el del sector del darrere de la unitat, fet que ha comportat que un guàrdia quedés ferit greu i s'ha produït la fuga de 269 interns dels quals 60 han estat recapturats". Ha informat a més que uns 600 interns del penal estan sent traslladats a la presó de la pròxima ciutat de Concepción.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.