Societat

La pluja provoca més problemes a Renfe

Infraestructures

No han passat ni 24 hores des que la ministra Magdalena Álvarez demanés paciència als usuaris, que tornen els problemes a Rodalies Renfe. El mal funcionament de diverses línies durant aquest matí és avui, segons l'empresa, culpa del mal temps. El servei s'ha reestablert cap al migdia. però s'han acumulat retards generalitzats en totes les línies

La tormenta caiguda durant la nit i aquest matí ha fet interompre la circulació a la línia cap a l'aeroport, la C-10, que s'ha cobert amb autobús. També s'ha tallat la circula ció de trens entre Barcelona i Girona. En el tram entre Bellvitge i Castelldefels durant unes hores només funciona una via, cosa que ha provocat nous retards.

Diversos usuaris aturats a les estacions han explicat que s'han assebentat pels mitjans de comunicació que torna a haver-hi problemes en la circulació de trens, i tornen a lamentar la falta d'informació per part de la companyia.

Concretament, i segons ha informat Renfe en un comunicat, les "avaries provocades per les condicions meteorològiques adverses" han obligat a interrompre trams de les línies 2 nord, dos sud i 7, i a més provoquen retards en la línia 4.

Una baixada de tensió
Així, una avaria provocada per una baixada en la tensió elèctrica, pel que sembla a causa de la pluja, segons que ha explicat una portaveu d'Adif, provoca que només es pugui circular en una via en el tram Bellvitge-Castelldefels, el que provoca retards generalitzats en els trens de Rodalies de la línia 2 sud.

En el cas de Granollers, a la línia 2, la portaveu d'Adif ha explicat que la pluja ha afectat la catenària i ha deixat sense tensió una via, mentre que en l'altra es troba avariat un tren de mercaderies, cosa que fa que no puguin circular trens en direcció Cardedeu. Per aquest motiu, els trajectes entre Granollers-Centre i Cardedeu s'efectuen a través d'autobusos.

Autobusos a Cerdanyola
A més, el servei entre les estacions de Cerdanyola i Cerdanyola-Universitat, a la línia 7, també s'ha fet amb autobusos. Així mateix, una avaria que afecta la infrastructura a Sants, segons Renfe, causa retards en els trens de la línia 4 de Rodalies, que va de Sant Vicenç de Calders a Manresa.

Les condicions meteorològiques també han alterat la normal circulació de trens de mitjana i llarga distància. En aquest cas, a la línia de mitjana distància entre Barcelona i Figueres-Portbou, únicament han circulat trens entre Girona i Portbou, mentre que han existit "retards importants" cap a Tarragona. Els serveis de llarga distància també circulen amb retards.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.