Societat

Renfe i Adif diuen que el servei millorarà el 15 de setembre quan funcionin totes les vies d'ample ibèric

La ministra de Foment compareixerà la setmana que ve al Congrés per donar explicacions

Una nova data: el 15 de setembre. Serà quan les dues últimes vies d'ample ibèric -la 6 i la 7, per on circulen els trens de Rodalies- que ara es troben en obres entraran en funcionament i "el servei millorarà". Els responsables de la companyia justifiquen les contínues incidències a la dificultat de compaginar les obres del TGV sense interrompre la circulació de trens.

Així ho ha expressat el director general d'explotació d'infraestructures d'Adif, Manuel Benegas, i el director de Rodalies de Renfe, Javier Pérez Sanz, en la compareixença d'aquesta matí en què, malgrat tot, han remarcat que la qualitat del servei no serà "definitiu" fins al 21 de desembre, data en què el tren del TGV arribarà a Sants i, en principi, tal com va dir el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, les obres es donaran per acabades.

Un any negre
D'aquesta manera, el 15 de setembre, es podria tancar un any negre de contínues incidències en els trens de Rodalies provocats en gran part per les obres del TGV prop de l'estació de Sants i dins de la mateixa estació.

Els responsables de Renfe i Adif han demanat "comprensió" als usuaris per una situació provocada per les obres del TGV i els han demanat "esperança i confiança" perquè el servei tornarà a la normalitat i millorarà quan acabi "el procés d'adaptació" del tren de gran velocitat.

Des d'Adif, s'ha recordat que aquests dies de les 13 vies que hi ha Sants només estan operatives 8 i per això Benegas assegura que són "conscients que no es pot donar un servei de qualitat".

Álvarez, al Congrés
La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, ha sol·licitat comparèixer amb caràcter d'urgència en la comissió corresponent del Congrés per explicar les recents incidències en la xarxa de Rodalies de Barcelona, segons ha nformat avui el ministeri. La cita serà el 14 d'agost.

Magdalena Álvarez ha fet aquesta sol·licitud, la data de la qual l'haurà de posar la comissió de Foment, després que tota l'oposició hagués reclamat amb urgència la seva presència en el Congrés. En concret, el PP, ERC amb IU-ICV i CiU amb el PNB havien registrat ja sol·licituds de compareixença de la ministra pel caos de Rodalies de Barcelona.

Alguns d'aquests grups han demanat també explicacions al responsable de Rodalies a Barcelona i al president d'Adif.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.