Política

De la Vega insisteix que l'acord de finançament no és una qüestió de xifres

L'acord pel nou finançament autonòmic no depèn de cap xifra i, per tant, no hi influeix si l'Estat està disposat o no a augmentar el seu dèficit. Ho ha advertit la vicepresidenta espanyola, María Teresa Fernández de la Vega, després del consell de ministres d'aquest divendres.

"El model que estem discutint és per ara i per al futur, i establirà regles i normes. Quan arribem a un acord el farem efectiu amb les mesures econòmiques que calguin, però seran posteriors a l'acord, perquè l'acord ha de fixar criteris sobre com han d'arribar els recursos a les comunitats per garantir els serveis als ciutadans", ha sentenciat. També ha afegit que, a partir del nou pacte, el sistema de finançament autonòmic ha de tenir "estabilitat".

Dies després d'haver incomplert el termini que la mateixa De la Vega va fixar amb Joan Saura en la reunió de l'agost a Vilanova i la Geltrú, la vicepresidenta manté que "cada dia s'està més a prop de l'acord" perquè "totes les comunitats ho volen i el govern [espanyol] també". Segons el seu punt de vista, el procés s'està allargant només perquè és "complex".

Després que ahir s'acabés la segona ronda de negociacions a les Canàries, ara l'executiu de Rodríguez Zapatero "posarà negre sobre blanc la proposta".

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.