Política

CDC insta ERC a sortir del govern si l'1 de gener encara no hi ha finançament

Finançament

El secretari general adjunt de Convergència, Felip Puig, ha instat avui ERC a abandonar el govern de la Generalitat si l'1 de gener de 2009 segueix sense tancar-se l'acord sobre finançament, en el que seria l'"enèsim incompliment" del govern de José Luis Rodríguez Zapatero.

D'aquesta manera, Puig ha sortit al pas de les declaracions del portaveu del grup socialista del Congrés, José Antonio Alonso, que ha assegurat avui que l'acord sobre el finançament autonòmic pot estar tancat a final d'any "o potser una mica més tard".

Precisament ahir a la nit el president d'ERC, Joan Puigcercós, va fer una crida a la societat catalana a "sortir al carrer" per protestar si l'1 de gener encara no hi ha acord en finançament, i avui Felip Puig demana a ERC que si el govern espanyol "incompleix" la promesa de pactar el finançament abans d'acabar l'any, "no s'amagui darrere d'una manifestació de la ciutadania de Catalunya, sinó que siguin ells els que surtin al carrer, però des de la plaça Sant Jaume", on es troba la seu del govern de la Generalitat.

"Si hi ha un altre incompliment, ERC tindrà difícil la seva continuïtat en el govern. ERC només tindrà dues opcions: o bé trenca el govern o bé s'adscriu a la Conferència Oberta de Raimon Obiols", ha advertit Puig, en al·lusió irònica a la Conferència Oberta per a la Catalunya del Futur promoguda per l'eurodiputat socialista, amb la qual el PSC busca créixer en el sector catalanista i d'esquerres davant de la Casa Gran del Catalanisme d'Artur Mas.

Segons Puig, "Catalunya necessita un acord de finançament sense més dilació" per "lluitar contra la crisi econòmica".

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.