Política

De la Vega, a l'Índia de viatge oficial

Món

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha començat aquest dissabte la seva primera visita oficial a l'Índia, en un viatge que tindrà com a principal objectiu reforçar les relacions bilaterals en els àmbits polític, econòmic i cultural, i que s'allargarà fins al 8 de gener.

De la Vega es reunirà amb la presidenta del país, Pratibha Devisingh Patil, amb el primer ministre, Manmohan Singh Shekhawat, i amb la líder del Partit del Congrés, Sonia Gandhi. En aquestes reunions també es parlarà del tema del terrorisme, que ha colpejat el país, molt present en la societat i en la política índia, i de manera especial després dels últims atemptats del 26 de novembre a Bombai, on van morir 180 persones i centenars van quedar ferides.

A Delhi visitarà la seu del nou Institut Cervantes, on es reunirà amb hispanistes i assistirà a la firma del conveni de col·laboració entre l'institut espanyol i al Acadèmia Índia de la llengua.

L'agenda de De la Vega també inclou una trobada amb el premi Nobel de la Pau de 2007, Rajendra K. Pachauri, que a través d'ell coneixerà les activitats que es fan a l'Institut d'Energia i Recursos que presideix i dirigeix el premi Nobel.

La segona etapa del viatge, a Bombai, tindrà un marcat caràcter econòmic. En aquesta ciutat, que encara s'està recuperant de les conseqüències dels atemptats de novembre, De la Vega, presidirà una reunió amb empresaris indis que tenen interessos a l'Estat espanyol o que pretenen invertir-hi.

En la última etapa de la visita, la vicepresidenta es traslladarà a Anantapur, on té la seva seu la Fundació Vicente Ferrer. Allà, coneixerà les activitats que es duen a terme des de la Fundació, present a la regió del l'Estat indi d'Andhra Pradesh des de 1969, per a millorar les condicions de vida d'una de les zones més deprimides de l'Índia.

El viatge de la vicepresidenta es fa després que el cap de l'executiu espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, interrompés al juliol de 2006, la que era la primera visita d'un president espanyol des de 1993. Zapatero va haver de tornar a l'Estat abans del previst per l'accident de metro de València, on van morir 43 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.