Política

CiU demanarà explicacions urgents al govern sobre la reunió de Vilanova

El secretari general d’Unió Democràtica de Catalunya i portaveu adjunt de CiU al Parlament, Josep Maria Pelegrí, exigirà al govern explicacions amb caràcter urgent sobre el pacte d’ICV amb el PSOE en la propera reunió que mantinguin executiu i oposició per consensuar una posició comuna en matèria de finançament.

“Si el govern no hi està d’acord, que ho desmenteixi, però si n’és còmplice, la situació és molt més greu, perquè el govern trenca la unitat i deixa ERC en un paper molt galdós”, ha advertit Pelegrí. La federació nacionalista ha advertit que si el govern no els dóna resposta “satisfactòria” en la propera reunió, que està prevista per a finals d’agost o principis de setembre, utilitzaran fórmules que permet el Parlament. "Ens hi obliga la pròpia feina de control de l’oposició. Que el senyor Montilla digui si realment el pacte d’ICV està sota l’empara del govern i si l’assumeix com a propi”, ha anunciat Pelegrí.

En aquest sentit, el representant de CiU no ha descartat recórrer a demanar la compareixença parlamentària “del president de la Generalitat o del conseller Castells”, tot i que ha matisat que la seva prioritat és no haver d’utilitzar aquest recurs, sinó aprofitar les reunions que ja estan establertes, per “una qüestió de lleialtat a la unitat”.

Pel que fa a les aspiracions del país, el portaveu adjunt de CiU al Parlament ha remarcat en diverses ocasions que “CiU no demanarà ni més ni menys del que diu l’Estatut, perquè la llei és la llei”. Finalment, ha demanat que “no es cometi la injustícia” de comparar “l’actitud de deslleialtat que ha tingut ICV amb el pacte unilateral amb el PSOE” amb el pacte Zapatero-Mas de l’Estatut. A parer de Pelegrí, “aleshores no hi havia unitat, i ara sí, i ells l’han trencada". "Nosaltres no vam ser deslleials, vam millorar el que ja havíem consensuat els partits”, ha argumentat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.