Política

ICV considera "frustrant" la compareixença de Solbes però no es penedeix del pacte de Vilanova

El secretari general d'ICV, Jordi Guillot, ha qualificat aquest divendres de "frustrant" la compareixença del vicepresident econòmic, Pedro Solbes, sobre el sistema de finançament, però no es penedeix d'haver evitat que fos el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero qui donés explicacions sobre l'assumpte.

Guillot s'ha mostrat preocupat tant pel to i l'actitud de Solbes, segons la seva opinió "poc dialogant, conflictiva i enrocada", com pel contingut de la intervenció, que segons el seu parer "no té res a veure amb allò que delimita l'Estatut".

Per aquest motiu, ha exigit al govern espantol un "canvi d'actitud" en la negociació del nou sistema de finançament per a Catalunya i ha advertit Solbes que si no s'arriba a un acord sobre s'obriria "una crisi de grans dimensions, institucional, política i de país".

Malgrat les seves crítiques a la compareixença de Solbes, Guillot ha afirmat que ICV no es penedeix d'haver retirat la seva petició de compareixença de José Luis Rodríguez Zapatero d'acord amb la vicepresidenta, María Teresa Fernández de la Vega.

"No sé si Zapatero hauria dit alguna cosa diferent", ha apuntat el secretari general d'ICV, després de recalcar que, almenys, "gràcies a aquest acord existeix un compromís per part del govern espanyol de tenir ultimat un nou sistema de finançament en tres mesos".

A més, les expectatives que ICV té d'aquest termini de tres mesos "segueixen intactes", segons Guillot, que s'ha mostrat optimista i convençut que al final hi haurà "una acord i un bon acord", ja que hi ha un temps raonable per treballar-hi.

Després d'insistir en la seva voluntat de mantenir la unitat de les forces polítiques catalanes per negociar el nou sistema de finançament autonòmic, el dirigent d'ICV ha assenyalat que per al seu partit és preferible que no hi hagi acord a rubricar un mal acord.

Segons el parer de Jordi Guillot, l'única sortida en la negociació del nou sistema de finançament és que l'Estat rebaixi la seva participació en la despesa pública.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES
Regne Unit

El Regne Unit expulsa l’agregat de Defensa de l’ambaixada russa

Barcelona

ERC proposa la creació de la Llei de Sobirania Alimentària

RIPOLL
estat espanyol

El Senat, amb majoria absoluta del PP, aprova reprovar al fiscal general de l’Estat

barcelona