Política

Solbes considera "normal" que s'arribi a una situació de dèficit aquest any

Crisi

El vicepresident segon del govern espanyol i ministre d'Economia i Hisenda, Pedro Solbes, ha considerat avui "normal" que s'arribi a una situació de dèficit aquest any com a conseqüència de les mesures que l'executiu emprendrà contra la crisi i de les rebaixes fiscals.

Durant la sessió de control al ple del Congrés, Solbes ha assenyalat que l'"esforç" realitzat durant els últims anys ha permès al govern espanyol disposar d'un marge fiscal per retornar al mercat més de 10.000 milions d'euros i plantar cara a l'evolució de l'atur, l'impacte del qual ha xifrat en 2.000 milions d'euros.

A aquest augment de la despesa, el titular d'Economia i Hisenda ha sumat la "impressionant caiguda" dels impostos en l'últim semestre, especialment el de societats, que ha suposat que l'Estat ingressi 10.000 milions d'euros menys.

La crisi no és un "pretext" per no arribar a un acord en finançament
En la seva intervenció, el portaveu d'ERC considera que "no és correcte" que el govern espanyol, després de mesos de negar la crisi, ara en parli com a pretext per fixar "un mal finançament". "No cal ser Einstein per veure que aquesta és una excusa de mal pagador perquè vostès s'excusen per no complir l'Estatut i de passada disminuir la protecció social" ha afegit.

El vicepresident econòmic, Pedro Solbes, ha negat que la crisi sigui un "pretext" per no arribar a un acord en el sistema de finançament. Solbes també ha assegurat que quan havia parlat de tornar a la "casella zero" en el debat del finançament, significava que les consultes bilaterals amb les comunitats autònomes començaran un altre cop per determinar quines mesures calen perquè la proposta de finançament pugui ser "més acceptable per a tothom".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona