Política

Saura defensa el pacte amb De la Vega perquè va ser un acord de partit i no de govern

El conseller de Relacions Institucionals i president d'ICV, Joan Saura, ha desvinculat la negociació que va mantenir amb María Teresa Fernández de la Vega del govern català assegurant que va ser un acord "entre el govern espanyol i un grup parlamentari".

Saura assegura que no s'ha sentit desautoritzat per ningú i que en la negociació amb De la Vega, que assegura "no va ser fàcil ni curta", sempre va voler "mantenir diferències" entre ICV i el govern català. És per aquest motiu que, durant una entrevista a Catalunya Ràdio, Saura ha explicat que només va parlar amb Montilla quan ja havia arribat a un acord amb la vicepresidenta del govern espanyol.

Tampoc ha considerat un error no haver comunicat les negociacions a Carod perquè no actuava com a conseller de Relacions Institucionals sinó com a president del grup parlamentari d'ICV i que l'important no és "la comunicació o no " del pacte sinó l'acord en si. "Crec que vaig fer bé malgrat les crítiques", ha dit.

Saura ha defensat reiteradament que l'acord va ser "de partit i no de govern" i que gràcies a les negociacions entre ICV i De la Vega el govern espanyol compareix aquest dijous al Congrés dels Diputats per donar explicacions sobre finançament. També ha defensat que les negociacions "que no van ser fàcils ni curtes", han permès fixar "un límit temporal" de tres mesos per acordar el nou model de finançament català. "D'aquesta manera s'ens assegura que a finals de novembre hi haurà acord de finançament i que per tant el finançament s'inclourà en els pressupostos generals de l'Estat del 2009", ha dit.

Sobre la garantia del pacte verbal amb De la Vega, Saura ha assegurat que "si l'incompleixen, quedaran desautoritzats i llavors hauran d'assumir costos polítics".

De la reunió del consell de govern de dimarts en què diverses fonts asseguraven que l'havien desautoritzat, Saura ha assegurat que "no s'adiuen a la realitat". Segons el conseller, durant la reunió José Montilla va dir que "els grups parlamentaris tenen autonomia" per negociar i pactar fora del govern.

Pel que fa a les relacions entre ICV i ERC, Saura ha assegurat que estan "en el mateix vaixell que volem que funcioni i sigui exitós" i que en aquesta legislatura "només hi ha hagut una diferència per una actuació de grup a Madrid".

 

 

 

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Duran i Poble
Cap de l’oposició a Caldes de Montbui (ara Caldes)

“Som partidaris de fer petites grans accions de poble”

Caldes de Montbui
Laia Cañigueral
Candidata d'ERC per Girona

“Estem invertint perquè ni una gota del Ter vagi a Barcelona”

Girona
la crònica

Hard Rock, el nom i la cosa

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES