Societat

Treballadors del tren, el metro i els autobusos es manifesten pel centre de Barcelona

Els sindicats mobilitzen el sector del ferrocarril contra les retallades salarials i els plans per privatitzar Renfe

Els piquets tallen les vies de Rodalies i del TAV a l'estació de Sants

Més d'un miler de treballadors del transport públic s'han manifestat aquest matí pel centre de Barcelona en el marc de la vaga del sector del sector d'aquest dilluns.

Els sindicats han mobilitzat els treballadors de Renfe, Adif, el Metro de Barcelona, els autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya en una concentració contra les retallades salarials al sector ferroviari que va decretar el govern espanyol. La protesta també s'ha estès als plans del ministeri de Foment de liberalitzar Renfe i dividir-la en quatre companyies.

La manifestació ha transcorregut entre l'estació de Sants i la Plaça de Sant Jaume. Els treballadors no han descartat fer altres actes de protesta durant la jornada, segons informa ACN.

De fet, aquest migdia un piquet de treballadors del ferrocarril ha tallat durant alguns minuts les vies de Rodalies i del TAV de l'estació de Sants. L'acció ha provocat la intervenció dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra, que han baixat a les vies per contenir els piquets. El tren d'alta velocitat que tenia previst sortir a les 13h ha pogut sortir un quart d'hora més tard.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.