Societat

Es reprenen els serveis mínims al transport públic

Els sindicats xifren en 2.500 els assistents a la manifestació contra les retallades i la privatització del sector a Barcelona

TMB denuncia desperfectes aïllats en autobusos i el bloqueig de la L1 del metro durant 20 minuts

Els serveis mínims als trens de Renfe i als autobusos i metro de Barcelona s'han reprès a les quatre de la tarda i fins a les vuit del vespre. El sector del transport públic porta a terme aquest dilluns una vaga de 24 hores en protesta per la retallada salarial i la liberalització del sector ferroviari.

Els autobusos i el metro funcionaran durant quatre hores al 50% i els trens de Rodalies, Regionals, Mitja Distància i Llarga Distància operats per Renfe, ho faran al 66%. En concret l'hora punta dels serveis mínims als autobusos i al metro anirà des de les 16h a les 20h, mentre que en el cas del ferrocarril començarà a les 17 h fins a les 20:30h. Al marge d'aquests serveis mínims, el transport públic de Barcelona funciona al 20% i Rodalies, al 33%. L'aturada convocada als autobusos i metro de Barcelona i als trens s'ha desenvolupat fins ara sense incidents rellevants.

Els sindicats han xifrat en unes 2.500 les persones que s'han sumat a la manifestació que els treballadors del sector han realitzat aquest matí pel centre de la capital catalana. Tot i que gran part de la marxa ha transcorregut sense incidents, l'empresa Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha denunciat en un comunicat que algunes desenes de manifestants s'han apartat de la marxa al seu pas per la Plaça d'Espanya i han baixat a les andanes de l'estació per bloquejar els combois del Metro. Aquesta acció, que s'ha produït cap a tres quarts de dotze del migdia, ha provocat una aturada de vuit minuts del servei de la línia 1 del suburbà. TMB també ha assegurat que “s'han registrat alguns casos aïllats de desperfectes ocasionats a autobusos en circulació en diferents punts de la ciutat”.

En paral·lel un grup de piquets ha protagonitzat aquest migdia un tall de vies a a l'Estació de Sants. Els treballadors han accedit a les andanes i han saltat a les vies, bloquejant així la circulació ferroviària. L'incident ha provocat retards de mitja hora en un tren de Rodalies i de 15 minuts en dos combois més, així com en un tren d'alta velocitat. Efectius dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra han hagut intervenir per desallotjar els piquets de les vies i restablir el pas dels trens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
BANYOLES

Nova reunió de la comunitat educativa per l’escola Camins

banyoles
enoturisme i gastronomia

Carme Ruscalleda, premi ‘Premi Bite honory award’ per la difusió de la cultura culinària

Barcelona

Som Sostre demana un nou model per atendre els sense llar

girona
urbanisme

La Rambla encara la fase de reforma més complexa pel que fa a mobilitat

Barcelona
turisme

30.000 persones a les jornades de portes obertes del Port de Barcelona

Barcelona
estats units

Augmenten a 15 els morts per tempestes i tornados als EUA

barcelona
societat

El TS estima un recurs de l’Ajuntament de Barcelona contra l’anul·lació de la taxa d’escombraries del 2020

Barcelona
tribunals

El judici per la violació d’Igualada se celebrarà del 17 al 21 de juny

Igualada
sequera

Els embassaments de Ter-Llobregat doblen reserves i superen el 30%

barcelona