Societat

Normalitat durant les primeres hores de vaga al tren, el metro i el bus

Renfe destaca un retard puntual de tres quarts d'hora en un tren de la línia R4 i un de vint minuts en un comboi de l'R1

Els serveis mínims han començat a les 6.30 i fins a les 9.30 hores es preveu que es compleixi el 50% del servei

Dilluns complicat per a la mobilitat. Els treballadors dels transports públics han iniciat una vaga de 24 hores. El servei de trens de Rodalies de Catalunya, i els de metro i autobús de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), operen amb la normalitat esperada durant les primeres hores de la vaga de transports públics que durarà tot aquest dilluns, segons informen les empreses afectades. Des de Renfe es destaquen dos retards puntuals, un de tres quarts d'hora a un tren de la línia R4 i un de vint minuts en un comboi de l'R1. Més enllà d'això s'explica que en línies generals el servei s'està desenvolupant amb la freqüència pactada, del 66% dels trens en hora punta, és a dir fins a les 09.00 hores.

Metro i autobusos de TMB funcionen també en la freqüència pactada, del 50% durant l'hora punta, fins a les 9.30 hores. En aquest cas, s'han registrat algunes incidències que han provocat alguns retards a les línies de bus 51, 68 i 71.

Cal recordar que la franja d'hores punta dels serveis mínims decretats pel govern a Rodalies de Renfe són d'un 66% del servei de les 6.00 a les 9.00 hores i de les 17.00 a les 20.30 hores. Durant la resta del dia circularan un 33% dels trens habituals.

Pel que fa als serveis mínims decretats a TMB, són d'un 50% del servei habitual en dia feiner durant les hores punta, és a dir, des de les 06.30 hores fins a les 09.30 hores del matí i des de les 16.00 a les 20.00 hores, tant al metro com als autobusos.

A les línies de metro circula un de cada dos trens en aquestes dues franges horàries, amb intervals d'entre 6 i 8 minuts. La resta del dia circularà un de cada cinc trens (un 20%), amb intervals d'entre 16 i 19 minuts.

Pel que fa als autobusos, la distribució del 50% del servei es fa de manera proporcional, garantint que en cada línia circuli almenys un vehicle dins les franges determinades i completant en tot cas el recorregut fins al terminal. La sortida dels vehicles de les cotxeres s'ha fet amb normalitat, tot i la presència de piquets a les portes.

Els sindicats han convocat la mobilització per protestar contra les retallades de sous i dels treballadors del sector públic i per la liberalització del transport ferroviari de passatgers i la divisió de Renfe en quatre companyies.

TMB mantindrà informat els usuaris sobre el compliment dels serveis mínims a través del seu perfil a Twitter amb les etiquetes #serveisminims, #metrobcn i #busbcn. Per a Renfe es pot seguir el perfil Rodalies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALT

Retiraran 23 pollancres morts a causa de la sequera del parc de la Maçana

SALT
OLOT

Campanya per impulsar el reciclatge de vidre en cinc municipis de la Garrotxa

OLOT
GIRONA

El projecte [Des]Connecta’t promou l’ús responsable de les pantalles

GIRONA
judicial

El Constitucional insta la fiscalia a dir si cal investigar les filtracions del ‘cas Judes’ a la premsa

barcelona
Societat

Els tècnics no van considerar “crítica” una agressió prèvia del reclús que va matar la cuinera de Mas d’Enric

Barcelona
VIDRERES

Queixes per irregularitats en les factures de Rec Madral

VIDRERES
SANT ANIOL DE FINESTRES

Aigua Sant Aniol rep tres guardons en el certamen Fine Waters 2024

SANT ANIOL DE FINESTRES
societat

Impulsen la creació d’un obrador compartit de formatgeria a la Conca de Barberà

Montblanc

Rodatges i estrenes

Reus