Societat

Fi de l'hora punta dels serveis mínims amb demores i retencions

Des de les 09.30 fins a les 16.00 hores, circularan un 20% de metro i autobusos, i fins a les 17.00 hores, un 33% de trens

Trens, metro i bus anaven a primera hora d'aquest matí bastant més plens de l'habitual

Des de les 09.30 hores d'aquest dilluns i fins a les 16 hores només funcionaran un 20% dels autobusos i metros de Barcelona. En el cas dels trens, fins a les 17 hores, circularan un de cada tres. I és que s'ha acabat l'hora punta dels serveis mínims establerts per la Generalitat de Catalunya per a la vaga de 24 hores convocada pels sindicats del transport públic.

Tant des de la companyia de trens com des de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) es destaca la normalitat de la jornada, amb incidències puntuals com les registrades a les línies R1, R3 i R4. Això sí, trens, metro i bus anaven a primera hora d'aquest matí bastant més plens de l'habitual. De fet, diversos usuaris de Renfe a l'Estació de Sants s'han queixat de retards en diverses línies de Rodalies i d'aglomeracions de passatgers dins dels trens durant les primeres hores de la vaga d'aquest dilluns.

El trànsit rodat també ha experimentat un lleuger augment respecte el d'un dilluns habitual. L'AP-7, l'AP-2, l'A-2, la B-30, la C-58, la C-17 i les rondes de Barcelona, tant la de Dalt com la Litoral, registren circulació amb retencions.

Així doncs, trens, metros i busos funcionaran sota mínims fins a la pròxima franja horària considerada punta, ja a la tarda-vespre. Concretament, per als trens serà des de les 17.00 h fins a les 20.30 h, mentre que per a metros i autobusos serà des de les 16.00 fins a les 20.00 h.

Des de TMB s'ha destacat que en alguns moments, entre les 8.00 i les 9.00 hores ha calgut regular el flux de passatge des dels vestíbuls de les estacions de metro de La Sagrera, Verdaguer, Sagrada Família i Sants Estació (L3) per evitar que se superés la capacitat de les andanes. També s'han registrat algunes incidències que han provocat retards a les línies de bus 51, 68 i 71.

D'altra banda, s'han registrat alguns casos aïllats de desperfectes ocasionats a autobusos en circulació en diferents punts de la ciutat de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.