Programació La 2

Dijous, 2 febrer de 2023
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 25'
06.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
07.00
Zoom tendencias
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 15'
08.10
Ciudades bajo amenaza
Salvar Tokio
Construïda sobre una falla sísmica, amenaçada per inundacions i diversos volcans actius, la ciutat de Tòquio sembla condemnada a desaparèixer i, no obstant això, hi abunden els nous projectes de construcció.
Documentals
Durada: 50'
09.00
Pueblo de Dios
Querida Wasakentsa
Programa que dona a conèixer els camps en què l'Església està compromesa.
Altres
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
La costa británica de Kate Humble
Ayrshire
Kate Humble camina per una ruta escarpada i escènica al llarg de la costa d'Ayrshire, el lloc de naixement del poeta Robert Burns.
Documentals
Durada: 45'
11.40
Sobrevivir en la naturaleza
Planes de batalla
La capacitat de lluitar i guanyar és essencial per a qualsevol animal que visqui a la naturalesa. Les estratègies d'aquesta lluita es coneixen com a agonisme, i es poden fer servir per a establir la jerarquia, assegurar recursos, guanyar territori i seduir les parelles.
Documentals
Durada: 50'
12.30
Mañanas de cine: Quiero la cabeza de Alfredo Garcí
La filla adolescent d'un mexicà poderós queda embarassada. El pare rep molt malament la notícia i ofereix una recompensa milionària pel cap de l'Alfredo García, el pare de la criatura.
Pel·lícules
Durada: 105'
14.15
Las recetas de Julie
El Cabo Corso
La Julie és a Còrsega, a la zona de Centuri, terra de cales salvatges, pobles de pescadors, castanyes, poncems i botàriga, on prepara diverses receptes típiques de la regió.
Altres
Durada: 55'
15.10
Red Natura 2000
La Xarxa Natura 2000 fa 21 anys que salvaguarda el medi natural d'Europa, i Espanya és el país que més territori aporta a la xarxa. A través de Mara Torres, col·laboradora altruista a Seo/BirdLife, i altres persones que viuen i treballen per a la xarxa, es coneix aquesta labor que permet conservar l'autèntica riquesa d'Espanya.
Documentals
Durada: 35'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou El bosque místico de Alemania i Into the blue: Raja Ampat: Al cor mateix del Triangle de corall batega amb intensitat l'arxipèlag de Raja Ampat. Les 1.500 illes d'aquest indòmit lloc amaguen històries mitològiques d'acord amb el seu aspecte sobrenatural i oníric.
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou ¿Cómo lo haríamos hoy?: La Atlántida: Capítol que es pregunta què passaria si l'antiga llegenda de l'Atlàntida, la ciutat perduda, s'enfrontés a l'enginyeria moderna i a la tecnologia.
Documentals
Durada: 50'
19.00
La costa británica de Kate Humble
St. Abbs
La Kate comença la seva caminada a St Abbs Head, anomenat així per una princesa i santa de Northumbria, Ebba, que va naufragar i va fundar un monestir pròxim al segle VII.
Documentals
Durada: 45'
19.45
Atención obras
La Bien Querida
Programa que aborda la cultura en el sentit més ampli, amb una atenció especial a les arts escèniques, la música i les arts plàstiques.
Altres
Durada: 30'
20.15
Culturas 2
Espai que explica l'agenda cultural i l'enfoca com una manera de conèixer, entendre i emocionar-se amb el món. El programa engloba tot l'art de crear i conèixer mentre presta una atenció especial a la ciència, les tendències, tant locals com universals, i les novetats, tant de les ciutats com dels pobles. A més, s'hi inclouen entrevistes, debats, cròniques, recomanacions, clubs de lectura i cultura digital.
Altres
Durada: 30'
20.45
Mi lugar de retiro
Escapadas creativas
Lliurament que mostra una casa de camp impressionant amb forma de vaixell, una casa d'estiu amb un jardí d'arbres de Nadal i el destí definitiu per a un quad totterreny.
Documentals
Durada: 20'
21.05
Supertúneles
Per superar els oceans i les muntanyes que separen diversos països, els enginyers han superat els límits de la construcció subterrània i han excavat túnels que es creien impossibles d'aconseguir. Aquest treball segueix les seves gestes en tres projectes de túnels a través de muntanyes i sota el mar.
Documentals
Durada: 55'
22.00
El condensador de fluzo
Perdiendo el norte, o los mapas en la historia
El programa busseja aquesta setmana en l'evolució dels mapes i revela la importància d'aquests en la història, des de les rutes d'Ibn Battuta fins a la faula de la Micronèsia espanyola. Així mateix, aprèn a fabricar un mapa de les Illes Marshall i coneix les cartògrafes més cèlebres. A continuació, l'espai aprofundeix en la història de la cartografia, que també és la història de l'impuls humà per vèncer els seus límits. La historiadora Laia San José, per part seva, guia els espectadors des de les primeres representacions del món fins a les actuals. Paral·lelament, Goyo Jiménez fabrica una carta nàutica del segle XIX per a la qual només calen pals i petxines. A més, per tal de descobrir com la humanitat es va llançar a la creació de mapes, es compta amb la presència de l'expert en cartografia Kevin Rodríguez Wittmann.
Altres
Durada: 55'
22.55
Pel·lícula: España, la primera globalización
Treball que posa el focus a defensar i divulgar fets vertaders de la complexa i emocionant història d'Espanya, desmuntant les mentides d'una operació de propaganda tan eficaç en el passat que ha aconseguit que els descendents mateixos d'aquells espanyols de la península i d'Amèrica l'hagin interioritzada. A més, ofereix noves lectures sobre el període històric iniciat en el regnat dels Reis Catòlics, el descobriment d'Amèrica i el posterior esdevenir de la història d'Espanya.
Pel·lícules
Durada: 105'
00.40
La Flota de Indias
El descobriment d'Amèrica canviarà el rumb de la història, però la seva colonització posterior necessitarà segles i un gran esforç humà i tecnològic per part dels pobles hispans. Sobretot necessitarà un sistema de connexió eficient que ho faci possible: la Flota d'Índies.
Documentals
Durada: 70'
01.50
Conciertos de Radio 3
L-R. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
02.20
Documenta2
Inclou ¿Cómo lo haríamos hoy?: El edificio Empire State: L'edifici de l'Empire State va ser en el seu moment el súmmum de l'enginyeria estatunidenca, i avui dia és el símbol de l'orgull de Nova York. No tan sols va ser l'edifici més alt del món durant més de 40 anys, sinó que, a més, no s'ha aixecat cap altre gratacel tan de pressa com aquest.
Documentals
Durada: 50'
03.10
Superascensores, el límite es el cielo
L'ascensor és un mitjà de transport la mecànica del qual no es veu quan es fa servir. És el mitjà més utilitzat del món: cada dia, més de mil milions d'éssers humans pugen a algun ascensor. A més, des que es va crear el 1853, ha seguit l'evolució industrial i ha acompanyat les noves tecnologies.
Documentals
Durada: 50'
04.00
La costa británica de Kate Humble
Kent
La Kate Humble seguirà els icònics penya-segats blancs de Dover, a més de passar per la ruta de navegació més transitada del món.
Documentals
Durada: 45'
04.45
Islas en movimiento
Com un collaret de perles, les illes Frisones s'alineen al llarg de la costa alemanya del mar del Nord, des de Sylt, a la frontera amb Dinamarca, fins a Borkum, a prop dels països veïns d'Holanda, i són immensament importants per al món animal.
Documentals
Durada: 50'
05.35
Mi lugar de retiro
Placeres sencillos
Aquest episodi presenta tres escapades úniques dissenyades per gaudir al màxim de plaers senzills com ara pescar amb mosca, llegir un bon llibre o cantar a plens pulmons.
Documentals
Durada: 20'
05.55
Para todos La 2
En aquest lliurament, Montse Elías analitza el tren com a transport de mobilitat sostenible, aborda el negacionisme del canvi climàtic i mostra una iniciativa social educativa hongaresa. A més, Jorge de los Santos reflexiona sobre la precarietat i Patrícia Ramírez dona algunes pautes psicològiques per afrontar la menopausa.
Altres
Durada: 35'