Política

Esclata un artefacte als jutjats de Bergara

L'artefacte provoca importants danys materials en l'edifici judicial i en altres immobles de les immediacions

Una bomba ha esclatat a les 00.20 hores d'aquesta nit a la porta dels jutjats de la localitat guipuscoana de Bergara i ha destrossat l'entrada de l'edifici, segons fonts de l'Ertzaintza. La bomba ha provocat importants danys materials, però no s'ha de lamentar víctimes mortals ni ferits.
Un comunicant anònim va alertar a les 23.57 hores amb una trucada telefònica als bombers d'una localitat propera de la col·locació de l'artefacte i que esclataria a les 12 en punt de la nit.

A l'interior de l'edifici només hi havia els vigilants de seguretat, que han pogut sortir abans de l'explosió. Els mateixos empleats havien detectat una motxilla sospitosa a la porta de la seu judicial i ja havien avisat les forces de seguretat.

L'onada expansiva també ha causat importants danys en alguns edificis de l'entorn i a alguns vehicles que hi eren aparcats. L'explosió s'ha sentit a tot Bergara i en alguns pobles del costat. Com a mesura preventiva la policia ha establert aquesta matinada un perímetre de seguretat al lloc dels fets.

Tot i que no hi ha confirmació oficial, l'Ertzaintza treballa amb la hipòtesi que ETA sigui l'autora de l'acció. De fet, no és la primera vegada que ETA atempta contra dependències judicials o seus de partits polítics en els últims mesos. La nit del 24 de desembre, a Balmaseda va fer esclatar una bomba contra una seu dels socialistes. Abans també ho havia fet a Sestao, a Biscaia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.