Política

ETA fa esclatar un artefacte als jutjats de Sestao

L'explosió no ha deixat cap ferit. L'Ertzaintza assegura que no hi ha més explosius a la zona

La banda terrorista ETA ha tornat a atemptar. Un artefacte temporitzat que contenia entre 2 i 3 quilos de material explosiu ha esclatat aquesta matinada a Sestao. L'explosió ha tingut lloc pocs minuts després de la una a la seu judicial del municipi, al carrer Alameda de las Llanas.

Poc abans, l'Associació d'Ajuda en Carretera de Biscaia (DYA) havia rebut una trucada en què un comunicant que parlava en nom d'ETA alertava de la col·locació de l'artefacte.
L'explosió no ha deixat cap ferit i només ha fet diverses destrosses a l'edifici. L'Ertzaintza assegura que no hi ha més explosius a la zona.

Després de la trucada d'avís, la DYA ha avisat la policia autonòmica basca. L'Ertzaintza s'ha desplaçat a l'edifici dels jutjats, ha trobat una bossa sospitosa, ha acordonat la zona i ha desallotjat dos bars dels voltants.

L'artefacte ha esclatat abans que els artificiers de la policia el poguessin desactivar. La bomba ha provocat danys al sostre de l'edifici així com al portal de l'edifici del davant sense que provoqués ferits.

L'atemptat es produeix 24 hores després de fer-se públic l'últim comunicat d'ETA, en què l'organització terrorista assumeix l'assassinat de dos guàrdies civils al sud de França.

"Salt qualitatiu"
El conseller de Justícia del govern basc, Joseba Azkárraga, ha visitat el lloc dels fets. Azkárraga ha afirmat que l'atemptat suposa un "salt qualitatiu" en l'activitat de la banda, ja que fins ara els jutjats de pau eren una institució objectiu de la kale borroka i no pas d'ETA.

El conseller basc ha precisat que l'explosiu portava una càrrega d'uns tres quilos i que ha fet un esvoranc de dos metres.

"Aquest tipus d'actuacions", ha dit Azkárraga, "no són conseqüència d'un conflicte polític, sinó d'una organització que s'entesta a seguir fent mal a aquest poble, a seguir maltractant aquest país i que fa cas omís a les exigències" de les institucions i la societat per abandonar definitivament la violència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

En marxa el moll artificial per desembarcar ajuda humanitària

Barcelona
Religió

El Vaticà canvia el procediment per reconèixer aparicions i revelacions

Barcelona
Política

ERC deixa en mans de la militància el seu posicionament en la investidura

barcelona
Guerra a Gaza

Israel recupera els cossos de tres ostatges morts el 7 d’octubre

Barcelona
Eslovàquia

Robert Fico és operat per segona vegada després de l’atemptat

Barcelona
política

La policia espanyola denúncia la Comissió de la Dignitat al TSJC

barcelona
Guerra a Europa

Putin justifica que l’ofensiva a Khàrkiv és per protegir la regió fronterera

Barcelona
Guerra a Europa

Un atac ucraïnès amb drons a Crimea provoca talls de llum a Sebastòpol

barcelona
política

L’ANC vol que es “depurin responsabilitats” pel fiasco de Mas al TEDH

barcelona