Política

L'Audiència Nacional considera que KAS era les "entranyes" d'ETA com EKIN n'era el "cor"

L'Audiència Nacional ha procedit aquest dimecres a la lectura pública de la sentència contra els 52 acusats del macroprocès KAS-EKIN-XAKI, en el conegut com a sumari 18/98 contra diverses organitzacions de l'entorn d'ETA. L'Audiència ha condemnat 47 dels 52 acusats a un total de 525 anys i sis mesos de presó, en la seva major part pels delictes de pertinença o col·laboració amb organització terrorista.

La secció tercera de la Sala Penal de l'Audiència Nacional ha condemnat a onze dels acusats per un delicte d'integració en organització terrorista en grau de dirigents a penes d'entre 13 i 18 anys de presó i que en total sumen 158 anys i sis mesos de presó.

Altres vint han estat condemnats per un delicte de pertinença a banda armada a penes d'entre 9 i 24 anys de presó i entre tots ells acumulen un total de 227 anys.

Catorze acusats més han estat considerats col·laboradors d'ETA i se'ls han imposat penes d'entre 9 i 13 anys de presó que sumen 132 anys.

Altres dos processats, Francisco Javier Otero i Ignacio José Zapiain, han estat condemnats a penes de 4 anys de presó, cadascú, com autors d'un delicte d'insolvencia punible amb fins terroristes.

Així, el tribunal ha absolt a cinc dels 52 acusats: Oiakua Azpiri Roures, Marta Perez Echeandía, Jaime Iribarren Iriarte, María Teresa Mendiburu Zabarte i David Soto Aldaz.

KAS és ETA
Segons la presidenta de la Sala Tercera Penal de l'Audiència Nacional, Angeles Murillo, la Coordinadora Abertzale Sozialitak KAS "no és només un conjunt d'organitzacions satel·lit que giraven al voltant d'ETA, sinó que era molt més que això, era part de les entranyes d'ETA, configurant un dels seus fronts".

Per Murillo, EKIN "no és res diferent a KAS", no només donava el seu suport a la banda sinó que "estava en el seu cor" i representava ETA a l'exterior "sota una disfressa de legalitat".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La condemna de ser apàtrides

Istanbul

Laberint europeu

Brussel·les
política

Robles limita a 18 i amb control judicial els espiats amb Pegasus

madrid

L’oficialitat del català, encallada

Barcelona
Mercè Kirchner Baliu
Professora de relacions internacionals i afers europeus Blanquerna-URL

“La UE necessita saber cap a on vol anar”

Barcelona
SALT

El ple municipal aprova el nou contracte de neteja i recollida de residus

SALT
estat espanyol

Sánchez exigeix a Milei una rectificació pública de les seves paraules

barcelona
regne unit

La justícia britànica frena l’extradició d’Assange als EUA

barcelona
guerra a gaza

El fiscal del TPI demana ordres de detenció contra Netanyahu, Gallant i tres líders de Hamàs

barcelona