Política

El Suprem absol nou condemnats per l'Audiència Nacional pel cas d'Ekin i a 37 els rebaixa la pena

La sentència suposa modificar la condemna de tots els processats menys un

El Tribunal Suprem ha absolt nou dels condemnats el desembre del 2007 per l'Audiència Nacional en el macroprocés Ekin-KAS-Xaki (sumari 98/18) i ha rebaixat les penes a 37 condemnats, segons la sentència comunicada avui.

Concretament l'alt tribunal ha decidit absoldre Natale Landa, condemnada per un delicte de pertinença a banda terrorista, Fernando Olalde, Mario Zubiaga, Laberto Frias, Sabino Ormazabal, Ignacio María O'Shea Artiñano, Mikel Aznar, Olatz Altuna i Mikel Zuloaga, tots ells condemnats per un delicte de col·laboració en organització terrorista.

El Suprem ha començat a comunicar avui la sentència, que suposa modificar la condemna de l'Audiència Nacional a la majoria dels processats (que eren 47), ja que afecta totes les condemnes menys una. 

El passat 30 d'abril, l'Audiència Nacional va ordenar l'ingrés a la presó per a 38 dels condemnats, tot esperant que es conegués la sentència completa (de la qual l'alt tribunal només havia informat sobre les absolucions) en valorar que existia risc que es poguessin escapar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.