Política

ETA assumeix a través d'un comunicat els atemptats de Sestao i Balmaseda dels dies 16 i 24 de desembre

L'organització terrorista ETA ha assumit a través d'un comunicat difós a través del diari Gara els atemptats amb explosius dels dies 16 i 24 de desembre de 2007, que van provocar danys materials al jutjat de Sestao i a la seu del PSOE a Balmaseda, i ha assegurat que el govern no podrà "vèncer sobre la voluntat de crear l'Estat d'Euskal Herria".

En el comunicat, l'organització afirma que el govern espanyol ha establert una situació d'excepció que "busca la destrucció de l'independentisme basc" a més de revelar "la intenció d'aprofundir en el terrorisme d'Estat".

En el text ETA qualifica a Rubalcaba com "el ministre dels GAL", per afirmar que sota la consigna de "tot val contra ETA els "ciutadans bascos són torturats (...) a les casernes de la Guàrdia Civil, se'ls sotmet a la bossa i la banyera, i se'ls viola introduint-los pals per l'anus", per insinuar que "el govern espanyol aposta per prolongar el conflicte".

En un altre apartat del seu comunicat, ETA posa com a exemples les condemnes als seus membres i els missatges després de l'atemptat contra la seu del PSOE a Balmaseda, per afirmar que la situació d'"estat d'excepció, les amenaces de Rubalcaba o els avisos d'Ares, han saturat la paciència de la ciutadania".

L'organització terrorista es mostra dura amb les manifestacions dels portaveus del govern basc, al·legant que els que "provoquen fàstic en aquest poble són els que emparen la tortura i els traïdors". ETA augura així "el fracàs de les polítiques d'opressió i negació" perquè "ningú vencerà sobre la voluntat de crear l'Estat d'Euskal Herria".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALT

El ple municipal aprova el nou contracte de neteja i recollida de residus

SALT
estat espanyol

Sánchez exigeix a Milei una rectificació pública de les seves paraules

barcelona
regne unit

La justícia britànica frena l’extradició d’Assange als EUA

barcelona
guerra a gaza

El fiscal del TPI demana ordres de detenció contra Netanyahu, Gallant i tres líders de Hamàs

barcelona
política

Ajornen la declaració pel Tsunami a Barcelona a Rovira, Soler i Alay

barcelona

Absolt l'acusat de calumniar l’expresident del Consell Comarcal de la Garrotxa

sant jaume de llierca
estat espanyol

Espanya amenaça de trencar relacions amb l’Argentina

barcelona
àfrica

Intent de cop d’estat a la República Democràtica del Congo

Iran

Confirmen la mort del president iranià en l'accident d'helicòpter

barcelona