Política

Ibarretxe diu que ETA, la il·legalització, la dispersió de presos o algunes sentències "ens tornen al passat"

El lehendakari, Juan José Ibarretxe, assegura que vivim una "violència que ens torna al passat" en l'"espiral sense fi" d'ETA, d'"amenaces, extorsions, il·legalització de forces polítiques, sentències judicials que de jurídiques poc en tenen i d'impuls polític molt, dispersió de presos i mort dels seus familiars quan van a visitar-los a les presons".

A través d'un text publicat en la pàgina web 'konpondu.net', Ibarretxe explica que, actualment, s'imposa "la negació del diàleg com a fórmula per resoldre els problemes".
En aquest sentit, recorda que el 24 de desembre de l'any passat ETA "no havia trencat formalment l'alto el foc permanent, però va cometre un brutal atemptat" en l'aparcament de la T-4 de Barajas, en què van morir Carlos Alonso Palate i Diego Armando Estacio, "dues persones que es preparaven per celebrar el Nadal, com tots els altres".

"Un any després ETA ja havia trencat la treva indefinida, tot i que la mateixa Batasuna li havia demanat públicament que no ho fes. I qui en nom seu li va demanar que no ho fes, Arnaldo Otegi, és avui a la presó. Un altre atemptat brutal ha segat la vida de Raúl Centeno i Fernando Trapero, dos guàrdies civils que també es preparaven per rebre l'any Nou. Famílies trencades, dolor, sofriment davant de la mort i l'assassinat irracional", ha remarcat.

El lehendakari adverteix que es nega a acceptar "una tornada endarrere, una tornada a un passat sense il·lusió i sense sortida" i diu que "cadascun haurà d'encarar l'any vinent com estimi més oportú".

Compromís per al 2008
En aquest sentit, anuncia que el seu "compromís" és que per a la nit de Nadal del 2008 "puguem parlar d'un futur diferent" on "la violència hagi estat desterrada per sempre" i "els partits polítics hagin rebut un mandat per seure a dialogar i arribar a un acord".

"Un futur en què la societat basca sigui protagonista del seu propi destí. Un futur de participació democràtica de tots i totes. Un futur per decidir", conclou.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pere Rodríguez
Alcalde de Montmeló (PSC)

“És prioritari generar oportunitats d’habitatge”

Montmeló
Núria Badosa
Portaveu de Junts a Bescanó

“La tasca de governar hauria de ser més cooperativa”

Bescanó
Guerra a Gaza

L’Estat espanyol nega el permís per atracar a un vaixell amb armes per Israel

Barcelona
Estats Units

Dur interrogatori de la defensa de Trump al seu exadvocat, Michael Cohen

Barcelona
Guerra a Gaza

Sud-àfrica insta el Tribunal Internacional de Justícia a evitar l’ofensiva a Rafah

Barcelona
Olot

Polèmica en el ple per no deixar intervenir els veïns del Morrot

Olot
Guerra a Gaza

Tensió al govern israelià per la governança de la Franja després dels combats

Barcelona
judicial

Òmnium fa saber a García-Castellón que Oleguer Serra està exiliat a Suïssa

barcelona
Guerra a Gaza

Cinc soldats israelians moren per foc amic al nord de la Franja

Barcelona