Política

Zapatero s'entrevistarà amb Ibarretxe el dia 20 de maig

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, s'entrevistarà amb el lehendakari, Juan José Ibarretxe, el dimarts dia 20 a La Moncloa, a partir de las 10 del matí.

Zapatero ha contestat així a la carta que el lehendakari li ha enviat avui i en la qual reiterava la seva voluntat de diàleg, segons fonts del govern basc.

A la carta, el govern basc ha demanat una trobada abans del 27 de juny, quan el Parlament Basc ha de debatre la proposta del lehendakari de convocar una consulta el 25 d'octubre.

El portaveu del govern basc, Mikel Azkarate, també ha animat Zapatero a reunir-se amb el lehendakari tot aprofitant una visita que ha de fer a Barakaldo diumenge que ve.

La carta
El lehendakari recorda al text que l'octubre de l'any passat va presentar a La Moncloa una oferta de negociació per a assolir un "pacte polític per a la convivència", que posteriorment se sotmetria al Parlament Basc per a la seva ratificació. "Ha passat el temps, també les eleccions del 9 de març", recorda Ibarretxe a la seva carta, "i tot i que coneix que la meva agenda està permanentment oberta, no s'ha concretat cap acord entre nosaltres".

La resposta
La ministra d'Administracions Públiques, Elena Salgado, ha respost Ibarretxe assegurant que el president espanyol es reunirà amb el lehendakari "en el moment en què la seva agenda així li ho permeti".

Salgado, que ha acudit a Vitòria a la presa de possessió de Miguel Angel Cabieces com a nou delegat del govern al País Basc, ha recordat que el president del govern central ha rebut el lehendakari "diverses vegades i s'ha manifestat, per descomptat, disposat a tenir-hi una nova reunió".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.