Programació La 2

Dissabte, 30 març de 2024
06.00
Expedición Mednight. Los puertos de la ciencia
Als ports de Palma, Càller, Palerm, Messina i Catània, el documental descobreix l'estat de salut del Mediterrani, coneix una part de la seva història i se submergeix en els estudis recents sobre la posidònia oceànica, el carboni blau i el monitoratge del fons del mar.
Documentals
Durada: 50'
06.50
Las recetas de Julie
Las gargantas de Aveyron
Acompanyada pel xef Michel Guérard, Julie Andrieu viatja al sud de les Landes, a Tursan.
Documentals
Durada: 50'
07.40
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 15'
07.55
Los conciertos de La 2
Donado: Fundación. J. March. Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 90'
09.25
Mi familia en la mochila
Ruta España: Aventuras entre delfines y nubes en Cádiz
A Cadis, la família participa a la Spartan Race, una pista molt divertida plena de proves de resistència. Els protagonistes volen en parapent a Sevilla, albiren dofins a la badia d'Algesires, fan volar estels, coneixen els misteris de la tonyina a Barbate i adopten una mascota a Tarifa.
Documentals
Durada: 30'
09.55
Mi familia en la mochila
Ruta España: La Palma y Lanzarote, paisajes de otro mundo
La família es troba a les Illes Canàries. A La Palma, visita Les Salines Marines i el Bosc dels Til·lers. Més tard, descobreixen els millors racons de Lanzarote.
Documentals
Durada: 30'
10.25
Mi familia en la mochila
Ruta España: Desde lo más alto del Teide
Els protagonistes recorren Lanzarote en bugui, coneixen els crancs cecs als Jameos del Agua, viuen en una ecovila i practiquen submarinisme. Finalment, acomiaden la ruta per Espanya des del punt més alt del Teide.
Documentals
Durada: 25'
10.50
Egeria, la primera peregrina
Egèria va ser una dona noble del segle IV, d'alta nissaga i procedent d'algun lloc de la Gal·lècia romana, possiblement Iria Flavia. Als seus 40 anys, va emprendre un singular pelegrinatge religiós a Terra Santa, i els seus relats van configurar l'anomenat Itinerarium.
Documentals
Durada: 50'
11.40
Arqueomanía
Los caminos del Neolítico
El programa segueix els passos a l'expansió neolítica, des de Mesopotàmia fins a l'Occident. Un període d'uns quants centenars d'anys en què el món va canviar per sempre.
Documentals
Durada: 30'
12.10
Dun Huang, antigua fortaleza en la frontera
Ascenso, caída y renacimiento
A principis del segle V, el poderós senyor de la guerra xiongnu Juqu Mengxun desafia els ducs de l'imperi Liang i trenca els murs de Dunhuang. Mentrestant, Mengxun i el monjo budista indi Dharmakema comencen a construir uns temples rupestres magnífics a Mogao.
Documentals
Durada: 50'
13.00
El avión de las novias
Del 1959 al 1964, l'Operació Marta, un programa d'immigració iniciat per l'Església catòlica d'Austràlia, va portar 700 espanyoles a aquell país, en un viatge ple d'incerteses del qual era molt difícil tornar. 60 anys després, s'explora aquella aventura singular amb algunes de les protagonistes.
Documentals
Durada: 60'
14.00
Tendido cero
Programa taurí que repassa l'actualitat de les fires i els esdeveniments que tenen lloc a les places de tot el món.
Altres
Durada: 45'
14.45
Secretos del metro de Londres
Piccadilly
Tim Dunn i Siddy Holloway exploren les parts en desús de Piccadilly Circus, l'estació més gran del metro de Londres.
Documentals
Durada: 50'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i miren de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Nacido para ser salvaje: Chinga, el bebé de león, Nacido para ser salvaje: Chico, el bebé capuchino i Nacido para ser salvaje: Usana, la guepardo nacida para ser salvaje: La Usana, una cria de guepard, i els seus germans són vulnerables, i passen les seves primeres setmanes en la seguretat del cau. La seva mare, la Umzali, els ha de deixar sols mentre caça, i s'ha d'arriscar que els lleons descobreixin els cadells mentre ella no hi és.
Documentals
Durada: 155'
18.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 15'
19.10
Pipper en ruta
Toledo
El Pipper viatja a Toledo. Com un visitant més, puja al tren turístic de la ciutat imperial, es fotografia a l'emblemàtic Mirador del Valle i juga amb els artificis del Museo Iluziona.
Altres
Durada: 30'
19.40
Las rutas D'Ambrosio
La ruta del vino y el pescado de Lea Artibai
El xef Gonzalo D'Ambrosio visita la comarca de Lea Artibai per seguir la seva antiga ruta del vi i del peix.
Documentals
Durada: 60'
20.40
Casos abiertos de la historia
Asesinato en la Catedral de Florencia
El 1478, Itàlia és sacsejada pel transcendental assassinat del fill del banquer Julià de Mèdici. Els Mèdici són la família més poderosa de la Florència renaixentista, ja que dominen la política i l'economia. Florence Kasumba i el seu equip investiguen els motius de l'assassinat i en busquen els responsables.
Documentals
Durada: 50'
21.30
Santos Oficios
Celebració de la Missa de la Vetlla Pasqual en la Resurrecció del Senyor. Des de la Catedral de San Antolín de Palència.
Altres
Durada: 150'
00.00
Pel·lícula: 4 Latas
En saber que el seu amic Joseba està malalt, el Tocho i el Jean Pierre decideixen anar-lo a veure a Mali. Recordant els viatges que havien fet tots tres junts als 80, creuant l'Àfrica en cotxes que després venien a Mali i a Níger, s'aventuren a travessar el Sàhara amb un cotxe fet una llauna que encara conserva la filla d'un d'ells, l'Ely. Un viatge ple d'emocions i de situacions divertides que els canviarà la vida a tots per sempre.
Pel·lícules
Durada: 100'
01.40
La noche temática
Inclou Marfil, la historia de un crimen i Rinodólares
Documentals
Durada: 205'
05.05
Primeras damas
Hillary Rodham Clinton
Novembre del 1992. Bill Clinton guanya la presidència. Durant vuit anys, Hillary Clinton l'assessora i es posa al capdavant d'assumptes socials i sanitaris. Hillary Clinton va fer saltar pels aires la idea del que se suposa que ha de ser una primera dama, i l'impacte que va tenir va més enllà del que podria haver fet un president.
Documentals
Durada: 45'
05.50
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'