Franja La 2

Dimecres, 28 setembre de 2022
06.30
Mi familia en la mochila
La Ruta Jardín, Sudáfrica
El programa comença el recorregut per la Ruta Jardí a Sud-àfrica, on es descobreixen activitats increïbles com ara tirolines o puenting al Parc de Tsitsikamma. Més tard, es navega amb canoa i es recorre Knysna amb patinet ecològic. Finalment, es mostra el lloc on s'uneixen dos oceans.
Documentals
Durada: 30'
07.00
Cantabria
De la Guerra Civil a la Constitución
La sèrie aprofundeix en les empremtes de l'evolució de la història de Cantàbria i la d'Espanya prenent com a referència la situació actual.
Documentals
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
08.05
Zambia indómita
El bucle de la acacia
En un racó salvatge del Parc Nacional del Luangwa, a Zàmbia, hi ha un lloc màgic conegut com el bucle de l'acàcia. Més de dos quilòmetres quadrats de natura verge on es reuneixen les espècies més emblemàtiques d'Àfrica.
Documentals
Durada: 50'
08.55
Canarias bajo el mar
Barcos hundidos
El programa està dedicat al busseig amb vaixells. L'espai es desplaça al municipi d'El Rosario a Tenerife, on hi ha el remolcador El peñón, que va servir durant més de 40 anys al moll de Santa Cruz i va ser enfonsat el 2006 per crear un escull artificial a la zona.
Documentals
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 15'
11.10
Documenta2
Inclou Lucy Worsley investiga: La locura del rey Jorge: L'anomenada bogeria de Jordi III ha estat examinada durant segles per experts mèdics i historiadors. Lucy Worsley utilitza documents dels Arxius Reials que s'han publicat fa poc per comprendre les pressions de la vida privada i pública de Jordi que poden haver contribuït a la seva malaltia.
Documentals
Durada: 55'
12.05
Ingeniería Antigua
Secretos de Notre Dame
En el món modern, les estructures dedicades a Déu encara dominen els horitzons de les ciutats. Però aquestes meravelles arquitectòniques modernes es basen en avenços anteriors.
Documentals
Durada: 50'
12.55
Mañanas de cine: Un vaquero sin rumbo
Matthew Quigley, un vaquer californià que presumeix de ser un tirador excel·lent, arriba a Austràlia en resposta a un anunci que ha estat publicat a tot el món per Elliot Marston, un anglès altiu amo d'immenses terres que s'ha establert al continent australià per fer fortuna.
Pel·lícules
Durada: 115'
14.50
Las recetas de Julie con Thierry Marx
Chucrut a la carta
Aquest programa està dedicat a una recepta específica d'una regió: Alsàcia, ja que amb els anys s'ha fet molt popular: el xucrut. Actualment s'ha convertit en un emblema de la cuina francesa, tenint en compte que és un plat generós, reconfortant i per compartir.
Altres
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Hermanos leones: de cachorros a reyes i Los reinos de los depredadores de África: Arrecifes: La costa sud d'Àfrica conté alguns dels sistemes d'esculls més vibrants, variats i dinàmics del planeta. Mons estranys, bonics i misteriosos estan plens d'una animada diversitat de vida. Aquests jardins de corall es troben entre els entorns submarins més ferotges.
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou Submarinos: Leyendas bajo el agua: Primer menyspreats, després admirats i fins i tot exalçats per la propaganda nazi, els submarins provoquen fascinació per la seva tecnologia sofisticada i pel seu poder destructiu. Actualment són un negoci mundial i una arma de guerra inesperada i massiva capaç de destruir tot el planeta.
Documentals
Durada: 50'
19.00
El libro de cocina mediterránea de Ainsley
Granada
L'Ainsley explora la magnífica regió mediterrània del sud d'Espanya i el viatge el porta a l'enclavament gastronòmic de Granada. En concret, segueix el rastre de les espècies àrabs a la recerca del safrà, que utilitza en el seu deliciós pollastre espanyol.
Documentals
Durada: 45'
19.45
Visítame en un día
Nápoles
L'espai passa un dia sencer a Nàpols per conèixer, sentir i tastar els sabors d'aquesta ciutat plena de colors. La visita comença al Castel dell'Ovo, des d'on es pot admirar el golf de Nàpols, la famosa muntanya del Vesubi i Pompeia.
Documentals
Durada: 30'
20.15
Via Kunig: 500 años de peregrinaje
La Via Künig, en memòria del monjo servita alemany Hermann Künig, que a la fi del segle XV va fer aquesta ruta i va redactar un text versificat a manera de guia d'aquesta, és una variant del Camí Francès, just abans d'entrar a la província de Lugo.
Documentals
Durada: 50'
21.05
Ingeniería Antigua
Secretos de la Edad de Piedra
Els enginyers de l'edat de pedra van crear estructures extraordinàries conegudes com a megàlits. La ciència revela gradualment els secrets d'aquestes antigues meravelles.
Documentals
Durada: 55'
22.00
Documaster
Inclou Apocalipsis. Hitler ataca Europa Occidental 1940: La trampa (I) i Apocalipsis. Hitler ataca Europa Occidental 1940: Últimos combates (II): A Dunkerque, més de 300.000 soldats aliats pugen a centenars de vaixells i naveguen cap a Anglaterra. Mentrestant, França és un caos. En el seu èxode, els francesos es llancen a les carreteres i intenten escapar-se. Més tard, el 17 de juny, Pétain, ara al capdavant del Govern, demana un alto el foc mentre que De Gaulle reclama resistència.
Documentals
Durada: 100'
23.40
Rommel. El soldado, su hijo y Hitler
Treball que ofereix una visió excepcional de la carrera militar i de la vida personal del comandant de la Segona Guerra Mundial més famós d'Alemanya, el mariscal de camp Erwin Rommel. En aquesta ocasió, s'explica des de la perspectiva del seu fill: Manfred.
Documentals
Durada: 60'
00.40
Pel·lícula: Una esvástica sobre el Bidasoa
En plena Segona Guerra Mundial, mentre se succeïen les victòries del Tercer Reich, un cineasta alemany i el seu equip es van embarcar en un projecte insòlit: el rodatge d'una pel·lícula sobre la vida dels bascos. Acabat el conflicte bèl·lic, el film es va perdre i el director va caure en l'oblit fins que, mig segle més tard, es va descobrir l'única còpia existent d'Im lande der Basken, un documental enigmàtic que mostra aquest poble des de la perspectiva racial dels nazis, i que està lligat al pla per establir una aliança amb el moviment nacionalista basc i amb els representants d'altres ètnies amb la finalitat de construir un nou ordre territorial a Europa.
Pel·lícules
Durada: 60'
01.40
Festivales de verano
Bilbao Blues Festival: Fantastic Negrito. Espai que emet l'actuació de Fantastic Negrito dins del Bilbao Blues Festival 2022.
Altres
Durada: 80'
03.00
Documenta2
Inclou Nefertiti, la reina solitaria: Historias sobre el expolio del arte antiguo: L'espai analitza la situació actual a l'Orient Mitjà i com això afecta el patrimoni cultural de certes àrees. A més, l'agitació a l'Iraq, Egipte, Líbia i Síria ha portat, com a conseqüència, el caos en el domini del patrimoni cultural: museus i llocs arqueològics saquejats, encara que al mercat moltes de les peces són falses.
Documentals
Durada: 50'
03.50
Ingeniería Antigua
Grandes barcos de la historia
Una forma d'enginyeria ha canviat el món més que qualsevol altra, i és a l'aigua. Un desenvolupament que va permetre a la raça humana explorar, expandir-se i comerciar com no s'havia fet fins aleshores. La invenció dels vaixells va eliminar la frontera entre la terra i el mar.
Documentals
Durada: 50'
04.40
El libro de cocina mediterránea de Ainsley
Sevilla
Els viatges de l'Ainsley per la Mediterrània l'han dut al sud d'Espanya. Visita la impressionant Sevilla, on pren el sol i, per descomptat, descobreix un munt de menjar deliciós.
Documentals
Durada: 45'
05.25
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
05.30
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'