Política

Localitzen un 'zulo' d’ETA amb armes i explosius prop de Baiona, a Euskadi Nord

L'amagatall era pròxim al lloc on fa un any es va descobrir un altre dipòsit etarra

La policia francesa va descobrir ahir al matí un zulo d’ETA situat en un paratge de muntanya a la localitat de Zuraide, a uns vint quilòmetres de Baiona, al País Basc francès. Un excursionista va trobar una motxilla enterrada i va alertar la Gendarmeria, que després de comprovar que es tractava de material explosiu, va comunicar la troballa a la Policia Judicial. Especialistes en desactivació d’explosius es van traslladar al zulo per fer un inventari del material localitzat i retirar-lo.

La zona de Zuraide ja va ser protagonista fa gairebé un any, el 28 d’agost del 2006, quan la policia va localitzar un altre zulo d’ETA en un turó de la localitat de Baigorri, a uns trenta quilòmetres de Zuraide. L’amagatall contenia 75 quilos de clorat, 30 quilos de sofre, 25 quilos de pólvora i desenes d’armes.

Registrada una casa
La descoberta del zulo a Baiona s’ha produït només 24 hores després que es trobés una casa amb material de laboratori per fabricar explosius a la localitat de Commelles Vernay, al departament del Loira, més al centre de França. Des de primera hora del matí d’ahir la Policia Judicial francesa registra l’edifici, que relacionen amb el cap de l’aparell logístic d’ETA, Juan Cruz Maiza Artola, detingut el 26 de juliol. La casa va ser descoberta després que el propietari de la vivenda denunciés a la policia que els llogaters no pagaven des de finals de juliol. Testimonis recollits per la Gendarmeria vinculen dos homes i una dona, presumptes membres d’ETA, amb l’habitatge. La policia intenta ara identificar-los.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.