Política

Esclata un artefacte contra l'Ertzaintza de Zarautz

Tot i que ETA no ha reivindicat l'atemptat, la policia investiga si la banda terrorista està darrera d'aquesta explosió

Un artefacte ha esclatat aquesta matinada a l'exterior de la comissaria de l'Ertzaintza a Zarautz (Guipúscoa), sense que s'hagin registrat danys personals, segons fonts de la policia basca.
El govern basc ha confirmat que l'organització terrorista ETA és l'autora de l'atemptat. La deflagració ha tingut lloc cap a dos quarts de dues, a l'exterior de la comissaria de l'Ertzaintza, a la població guipuscoana de Zarautz.

L'atemptat no ha produït danys personals, però sí materials, i ha provocat un forat de més d'un metre de diàmetre. A més, l'onada expansiva ha danyat nombroses vivendes dels edificis del voltant de la comissaria, sobretot per la trencadissa de vidres.

L'artefacte estava col·locat en un mur exterior de les dependències policials. La zona ha estat acordonada per l'Erzaintza que recull material per a la investigació.

Tot i que ETA no ha reivindicat l'atemptat, la policia ha estat investigant si la banda terrorista està darrera d'aquesta explosió o es tracta d'un nou acte de "kale borroka. L'acció arriba hores després de l'última operació policial contra ETA, que ha permès, de moment, la detenció al sud de França de 13 persones.

Cinc quilos d'explosius
L'artefacte estava format per cinc quilos de material explosiu posats en un recipient metàl·lic i dins d'una motxilla, segons ha explicat el conseller d'Interior del govern basc, Javier Balza, que aquest matí ha comparegut davant la premsa a la comissaria de l'Ertzaina de Zarautz.

L'últim atemptat d'ETA va ser el 10 de setembre, quan va fer explotar un artefacte davant la delegació del ministeri de defensa a Logronyo. En aquella ocasió, una errada en el detonador va impedir una explosió de gran magnitud.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Eslovàquia

Robert Fico és operat per segona vegada després de l’atemptat

Barcelona
política

La policia espanyola denúncia la Comissió de la Dignitat al TSJC

barcelona
Guerra a Europa

Putin justifica que l’ofensiva a Khàrkiv és per protegir la regió fronterera

Barcelona
Guerra a Europa

Un atac ucraïnès amb drons a Crimea provoca talls de llum a Sebastòpol

barcelona
política

L’ANC vol que es “depurin responsabilitats” pel fiasco de Mas al TEDH

barcelona
suècia

La policia sueca investiga un tiroteig prop de l’ambaixada israeliana

barcelona
política

Sánchez tanca la porta a Puigdemont i aposta pel tripartit

madrid
tribunals

Puigdemont lamenta que Fiscalia del TdC el vegi “responsable de tot”

barcelona
política

Sabrià també anuncia que deixarà la política institucional

barcelona