Política

Troben 11 quilos d'una substància per fabricar explosius i documents d'ETA

El registre s'emmarca en la detenció de 13 persones el passat dilluns

La policia francesa ha trobat 11 quilos de clorat, una substància que pot ser usada per fabricar explosius, documents i propaganda de la banda terrorista ETA, als registres efectuats als domicilis de presumptes membres d'Irrintzi.

Aquest registre s'emmarca en la detenció de 13 persones, el passat dilluns, a diferents localitats del País Basc francès, entre Baiona i Oleron-Saint Marie.

Segons fonts de la lluita antiterrorista, s'han trobat, a més, un bidó de petroli de color verd com el que van usar per atemptar el mes de juny de 2006 contra el complexe hoteler del cuiner Alain Ducasse a Bidarray.

Al registre també s'han trobat dos ordinadors, diferents telèfons mòbils, 4.000 € en efectiu, documentació de Batasuna i Askatasuna, propaganda de suport a ETA i documents sobre l'especulació immobiliària al País Basc francès.

En llibertat
De les 13 persones detingues el dilluns, avui s'han posat en llibertat tres dones. Les detencions s'emmarquen en la investigació contra el denominat grup Irrintzi, autor de diferents actes de kale borroka a França.





Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.