Política

Explota un cotxe bomba davant d'una caserna de la Guàrdia Civil a Durango i fa dos ferits lleus

Han resultat ferits dos agents de la Guàrdia Civil han quedat ferits lleus que ja han estat donats d'alta

Aquesta nit han resultat ferits dos agents de l'Institut Armat que vigilaven la caserna de la Guàrdia Civil de Durango (Biscaia) per l'explosió d'una furgoneta bomba cap a quarts de quatre de la matinada, han informat fonts de la Benemèrita. L'explosió ha causat força danys materials.

Els ferits són de caràcter lleu i han estat traslladats a l'hospital de Galdakao, ha informat una portaveu de la DYA, que ha confirmat que aquest servei d'emergències no havia rebut cap trucada en què els alertessin de la col·locació de la furgoneta bomba abans que explotés.

Un individu encaputxat ha aparcat, marxa enrere, la furgoneta bomba a darrere de la caserna de Durango (Biscaia) poc abans que el vehicle explotés i ha fugit en un altre vehicle al costat d'una altra persona, han informat fonts de la investigació.

L'agent de guàrdia, encarregat de controlar els monitors que vigilen el perímetre de la caserna, ho ha vist. L'encaputxat, amb una mena de ràdio de mà, ha intentat activar un anul·lador d'inhibidors de freqüència abans de sortir corrent fins a l'altre cotxe, amb el qual ha agafat l'autovia Sant Sebastià-Bilbao, amb direcció a la capital biscaïna.

Un testimoni ha explicat que, a l'aparcament, han arribat dues persones, cadascuna en un vehicle, i que una hi ha deixat la furgoneta bomba, ha sortit corrent i s'ha fica en l'altre cotxe, amb què han fugit tots dos. Aquesta manera de fer fa pensar als investigadors que la bomba l'han activada a distància, probablement a pocs metres d'on han aparcat la furgoneta. En aquest cas, ETA sembla que no ha fet servir un temporitzador, com altres vegades.

Sembla que després els autors de l'atemptat han marxat a Amorebieta. Allà, a la terra campa Jauregibarria ha fet esclatar, probablement amb el mateix mètode, el cotxe amb que han fugit, per esborrar qualsevol pista. D'aquest últim fet se'n té constància al cap d'uns 50 minuts de l'explosió de la furgoneta bomba.

L'Ajuntament de Durango farà a dos quarts d'una del migdia una junta de portaveus de caràcter extraordinari amb motiu de l'atemptat d'aquesta matinada contra la caserna de la Guàrdia Civil d'aquesta població biscaïna, segons han informat fonts municipals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.