Política

Deixen en llibertat sense càrrecs el presumpte col·laborador d'ETA Giuliano Cavaterra

El ciutadà francès Giuliano Cavaterra, de 39 anys, ha quedat aquesta tarda en llibertat després d'haver comparegut davant un jutge francès que no ha dictat càrrecs contra ell. Cavaterra, responsable de l'aparell internacional de Batasuna a França, va ser detingut ahir a Baiona per la seva presumpta vinculació a la distribució del Zutabe, el butlletí intern de l'organització terrorista ETA.

Agents de la Subdirecció Antiterrorista (SDAT) de la Policia Judicial francesa van detenir al voltant de les 6 del matí d'ahir a Cavaterra al seu domicili de Baiona. A continuació, el van conduir a dependències policials d'aquesta localitat i van registrar el seu domicili.

Declaració de Sebastian Bedouret
Segons ha confirmat avui el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, la detenció de Cavaterra és fruit de les declaracions realitzades en dependències de la Guàrdia Civil per Sebastian Bedouret després de la seva detenció el 6 de gener passat, quan portava un original en suport informàtic d'un Zutabe que ETA no havia distribuït encara.

Giuliano Cavaterra havia estat arrestat en dues ocasions anteriors per la seva suposada vinculació amb l'activitat de la banda terrorista. El 29 d'abril de 2002 va ser detingut en Hendaia just després de creuar la frontera conduint una furgoneta en què es va trobar documentació "compromesa" procedent de la seu de Batasuna a Sant Sebastià, una de les registrades per les Forces de Seguretat com a conseqüència de la il·legalització.

Deu anys abans, el 5 d'agost de 1992, Cavaterra va ser arrestat per col·laborar amb Faustino Villanueva Herrera, 'Txapu', aleshores responsable de l'aparell d'acollida de la banda terrorista al sud de França.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.