Esports

Guardiola: "La marxa d'Eto'o és qüestió de feeling, d'intuïció"

Després de 55 dies de silenci, l'entrenador del FC Barcelona ha explicat com afronta la nova temporada

Ha estat 55 dies en silenci. L'entrenador del FC Barcelona, Pep Guardiola, ha ofert aquest dilluns la seva primera roda de premsa de la temporada, en què li han demanat insistentment pels motius de la marxa de Samuel Eto'o.

En paraules de Guardiola: "Sento que hem de canviar. La decisió és meva i possiblement a Samuel li costi d'entendre".

Així les coses, Guardiola ha volgut remarcar que està "molt agraït a Samuel. Ha estat un exemple dins i fora del camp. No hi ha qüestions futbolístiques perquè marxi, és qüestió de feeling, d'intuïció".

Segons ha afirmat: "Una de les claus de l'èxit de la temporada passada va ser Samuel. És un jugador extraordinari i molt sacrificat. No tenim queixa. De raons personals i de comportament, no n'hi ha. És qüestió de feeling i de sensació. Sento que haig de canviar les peces. Potser m'equivoco, però ara sento que ho haig de fer així".

Malgrat tot, Guardiola és conscient que Eto’o té la pilota a la seva teulada: “Té tot el dret a acceptar o no l’oferta de l’Inter i si finalment es queda, ho valorarem quan toqui”, ha aclarit.

Pel que fa als seus possibles substituts, l'entrenador blaugrana només ha dit que Zlatan Ibrahimovic encara és jugador de l'Inter, que tot s'ha complicat molt i que en cada posició no hi ha només el nom d'un jugador.

Respecte la la possibilitat d’incorporar Ibrahimovic encara que Eto’o es quedi, Guardiola ha respost irònicament amb un: “Som rics, però no tant”, per detallar tot seguit que aquest cas no podria donar-se. "És dolent tenir overbooking en posicions importants i tots dos són primeres espases. No pot donar-se aquesta situació”, ha argumentat.

Amb tot, l'entrenador del FC Barcelona afronta un nou repte en el seu segon any al capdavant del primer equip blaugrana, i ha assegurat que serà "diferent" a la temporada passada i que per estar a les finals s'ha de "mantenir l'estímul" dels jugadors i fer-los pensar que pot guanyar els títols de nou.

"Tothom diu que és més complicat el segon any. Aquest any ja coneixen l'entrenador i havent-ho guanyat tot, el panorama ja és diferent", ha afegit, i és que durant el seu primer any ha aconseguir un històric triplet: Copa del Rei, Lliga i Champions.

La competència amb el Madrid
Preguntat pel Reial Madrid, l'entrenador blaugrana ha indicat que ha fitxat entrenadors molt bons, tot i que, jugui qui jugui "sempre serà competitiu". Ara bé, "entendran que jo tingui molta fe en el meu equip, no?", ha reblat el de Santpedor.

Guardiola també ha detallat que a ell li costa conviure amb "plantilles tan llargues com les del Madrid o l'Inter" i que el principal repte per enguany és "recuperar l'esperit de la temporada passada"

Guardiola s'ha retrobat avui amb els seus jugadors per a la jornada de revisions mèdiques. Han passat per la Ciutat Esportiva tots, excepte Eto'o, Iniesta i els que van participar en la Copa Confederacions.

Cap a Londres
L'equip s'entrenarà per primera vegada aquesta tarda, i demà ja marxarà cap a Londres per fer-hi el primer stage de pretemporada. I Leo Messi ho farà amb ells.

L’argentí ha decidit tornar abans de les seves vacances i viatjarà finalment amb l’equip a Londres, per dur a terme la primera part de la pretemporada.

El club li havia concedit vacances fins al dia 27 de juliol, un cop finalitzada l’estada a Londres i abans de la gira pels Estats Units. Però Leo Messi, que va concloure la seva temporada amb un partit de seleccions contra l’Equador el 10 de juny, ha decidit tornar aquest dilluns mateix.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.